Asociatii studentesti

aiesec 400

AIESEC Oradea este unul dintre cele mai active asociații studențești din Universitatea Oradea, formată din studenți şi absolvenți de la toate facultățile din Oradea. Începând cu anul 1996, în cei 16 ani de existenţă, ne-am concentrat asupra activităților care au în vedere dezvoltarea tinerilor, atât pe partea personală cât şi pe partea profesională. AIESEC își concentrează principalele resursele în dezvoltarea de viitori lideri, care au un impact pozitiv asupra societății. AIESEC Oradea, a trimis aproximativ 20 de tineri pe an din Oradea, într-un stagiu de vouluntariat sau practică plătită în străinătate, am adus peste 15 tineri pe an ca să lucreze în companii, școli și ONG-uri din Oradea, am desfăşurat peste 10 proiecte pe an și am organizat conferințe, de la cele locale până la conferințe naționale. AIESEC România a fost fondată în 1990 de inițiativa AIESEC Austria. Este prezentă în 15 centre universitare din România (Arad, Braşov, Bucureşti, Constanța, Cluj, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timişoara și Târgu Mureş), cu peste 1000 de membri. AIESEC Internațional fondat în 1948, este una dintre cele mai mari organizații de tineret din lume, existente în număr de peste 110 de țări, 65000 de membri, cu o istorie de peste 60 de ani. Deși există diferențe între realitățile locale AIESEC este ghidat de aceeaşi viziune „Peace and fulfillment of humankind’s potential”.

_______________________________________________________________________________________________________

aimso 400

AIMSO, Association of International Students, Oradea was founded in November 2006 to represent foreign students and their views. It is a integrated as a department of ASMO, the association for Romanian medical students in Oradea. They represent the international students in the Faculty Council. They act as representatives and bring forward students’ ideas to the administration while cooperating with them to ensure the quality of our education while minimizing any shortcomings. In addition, they organize activities and events which enable different nationalities to socialize.In the end, their goal is build relationships of mutual understanding. AIMSO is mainly funded by the income of the various seasonal activities and events, such as themed parties, intramural sport tournament and barbecues. Any surplus is used to maintain the website, and Wi-Fi in the building or procure items which students in their learning process such as projector screens. Beginning from the end of April we will have 3 weekends full of various sport tournament including football, pool, bowling, cricket and volleyball. As the final event of the year, we will have our 6th annual barbecue. We will have tons of food and entertainment. We hope to see you there.

_______________________________________________________________________________________________________

asg

Numele oficial al organizaţiei este Asociaţia Geografică „Simion Mehedinţi” Oradea, România. Ne-am înfiinţat printr-o hotărâre judecătorească la data de 3 decembrie 1993. Asociaţia îşi are sediul în cadrul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Geografie, Geografia Turismului şi Amenajare Teritorială, str. Calea Armatei Române, nr.3-5, pav.C, etaj II. Scopul asociaţiei este de a promova ştiinţa geografică, de a încuraja şi dezvolta activităţi ştiinţifice, academice, educaţionale şi profesionale între studenţii şi tinerii geografi din România şi întreaga lume. Organizăm excursii, aplicaţii de teren, sesiuni de comunicări, simpozioane, conferinţe şi congrese ştiinţifice, expoziţii, acţiuni ecologice. Un mail la fel de repede pe adresa mehedintisimion@yahoo.com şi te vom găsi noi! Motto-ul nostru: „Dacă şi ţie îţi pasă, hai alături de noi!! Noi te aşteptăm

Preşedinte: Dobai Mihai-Răzvan

Nr. de tel.: 0747882736

_______________________________________________________________________________________________________

asmo 400

Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO) este o organizaţie nonguvernamentală, care reprezintă studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Scopul asociaţiei este acela de a sprijini studenţii medicinişti orădeni şi de a participa la dezvoltarea profesională a acestora. ASMO este membră a Uniunii Studenţilor din România. ASMO adună la un loc studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, apărând interesele acestora, contribuind în acelaşi timp şi la ridicarea prestigului studentului medicinist orădean.

Unul dintre obiectivele principale ale oricărui medicinist este educaţia medicală, motiv pentru care asociaţia promovează în rândul studenţilor diversele congrese cu tematică medicală atât naţionale cât şi internaţionale, precum şi oferindu-le acestora ocazia de a participa la o serie de schimburi studenteşti atât interne cât şi externe. Prin apartenenţa ASMO în FASMR (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România) şi astfel în IFMSA (International Federation of Medical Student’s Associations) desfăşoară anual stagii de practică de vară în clinici sau spitale din cele peste 100 de ţări membre IFMSA. De asemenea, pe perioada anului universitar studenţii pot să participe la schimburi interne, timp de o săptămână reuşind să viziteze şi alte centre universitare din ţară şi să lege prietenii cu colegi din alte oraşe. Ca şi studenţi medicinişti este de datoria noastră de a fi exemple pentru întreaga populaţie despre ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, motiv pentru care asociaţia abordează o serie de proiecte de sănătate publică cum ar fi: campaniile de donare de sânge „Donează sânge! Fii erou!” sau cele de educaţie sexuală destinate tinerilor „HIV-SIDA şi HPV„, precum şi campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos cum ar fi „Anti Tabacco„, de prevenţie a diabetului sau de promovare a sănătăţii publice cum ar fi „Sănătate în paşi de dans„.

O categorie aparte de proiecte desfăşurate de către ASMO sunt cele dedicate copiilor:

  • Orphanage este un proiect în cadrul căruia voluntarii efectuează vizite săptămânale copiilor instituţionalizaţi, reuşind astfel să lucreze cu copii cu dizabilităţi psihice şi fizice.
  • Teddy Bear Hospital,în cadrul căruia voluntarii încearcă să învingă teama de doctor a celor mici prin jocul de-a doctorul.
  • Micii Sanitari, în cadrul căruia elevii claselor primare pot învăţa mai multe despre sănătate, mediu şi ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, realizându-se şi un concurs.

Asociaţia mai participă şi la organizarea a două tabere de vară cu profil medical şi anume: MASH (Medical Adventure School în Holiday) tabără desfăşurată în luna august pe platoul Glăvoi din Munţii Apuseni. Cea de-a doua tabără BSMA (Black Sea Medical Adventure) este organizată în luna august pe litoralul Mării Negre. Un loc aparte în cadrul asociaţiei este reprezentat de petrecerile mediciniste, în rândul cărora primează Balul Bobocilor, intitulat prin traditie Balul Balicilor Medicinişti.

_______________________________________________________________________________________________________

aspo 400

Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Oradea (ASPO) este o organizaţie non-profit care are ca scop reprezentarea studenţilor de la specializările Psihologie şi Psihopedagogie Specială. Obiectivul principal ASPO este promovarea şi susţinerea intereselor profesionale şi sociale ale studenţilor, oferirea unor noi perspective asupra vieţii studenţeşti şi şansa de a lupta pentru drepturile lor. Misiunea ASPO este facilitarea dezvoltării profesionale şi personale a studenţilor.  Prin dezvoltare profesională înţelegem organizarea dar şi participarea la conferinţe şi congrese locale, naţionale şi internaţionale, workshop-uri şi alte activităţi cu caracter profesional. Dezvoltarea personală presupune organizarea şi participarea la training-uri si teambuilding-uri. Încurajăm şi susţinem colaborarea studenţească la nivel naţional şi internaţional. Viziunea noastră este să devenim un exemplu de bună practică pentru celelalte ONG-uri din mediul universitar orădean şi de a rămâne un reprezentant legitim al studenţilor orădeni. Viziunea ASPO s-a concretizat până acum prin proiecte precum ,,Săptămâna Studentului la Psihologie” (proiect care s-a întins pe o săptămână  şi a cuprins atât activităţi ştiinţifice cât şi activităţi de dezvoltare personală), ,,Balul Fulgilor de Nea” (bal caritabil), participarea la training-uri şi workshop-uri precum cele organizate de JCI şi la conferinţe internaţionale precum CISP, IECVI. În viitorul apropiat, ASPO va organiza prima ediţie a ,,Conferinţei Studentului la Psihologie”, care se va desfăşura pe 3 zile, cuprinzând workshop-uri, training-uri, prelegeri, sesiuni de comunicări ştiinţifice dar şi activităţi precum seri sociale, de teatru şi party-uri. Un alt proiect ce va promova prima colaborare între ASPO Oradea şi ASPR Cluj Napoca este ,,Fabrica de Zâmbete”, un proiect extern care se va desfăşura în mediul spitalicesc prin activităţi propuse de membrii celor două ONG-uri. Scopul este să aducem zâmbetele pe chipurile copiilor internaţi.

Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Oradea este structurată pe 6 departamente, Educaţional, Ştiinţific, Human Resources, Public Relations, Training şi Finanţe. Structurarea si modelul de leadership implementat in ASPO, permit o comunicare şi îndeplinire a sarcinilor şi obiectivelor eficientă şi benefică pentru procesul evolutiv al asociaţiei. ASPO va fi până la finele anului 2012 membru al Federaţiei Naţionale COGNOSIS şi al Federaţiei Internaţionale EFPSA.

_______________________________________________________________________________________________________

asuo 400

ASUO – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, a fost înfiinţată în primăvara anului 2003, ca răspuns la dorinţa studenţilor de a avea o organizaţie studenţească reprezentativă la nivel de Universitate. Iniţiativa înfiinţării a început să se concretizeze în februarie 2003, pentru ca pe data de 9 mai 2003 ASUO să dobândească personalitatea juridică. La nici măcar o lună după înfiinţare, ASUO a fost invitată să ia parte la Adunarea Generală a Uniunii Studenţilor din România, cea mai puternică federaţie a asociaţiilor studenţeşti din ţară, care cuprinde acum 38 de asociaţii studenţeşti din 20 centre universitare (dintr-un total de 22). USR reprezintă peste 350000 studenţi din România. La data de 7 iunie 2003 ASUO a devenit membru cu drepturi depline al USR, iar preşedintele ASUO a fost ales prim-vicepreşedinte al USR. ASUO a luat naştere din nevoia de informare, organizare, reprezentare şi susţinere a intereselor studenţilor. De asemenea, urmăreşte promovarea şi valorificarea resurselor şi a potenţialului studenţilor.

Scopul declarat al ASUO, aşa cum este el specificat în Statutul asociaţiei, este de promovare a acţiunilor cultural civice ale studenţilor şi de respectare a drepturilor care li se cuvin. ASUO apără drepturile studenţilor membri, intervenind în scopul rezolvării problemelor lor şi peste tot unde ei sunt nedreptăţiţi. În vederea realizării acestui scop, ASUO îşi propune:

a) stimularea, promovarea şi cultivarea unor raporturi personale şi instituţionale cu studenţii; facilitarea comunicării între studenţi şi corpul profesoral şi de conducere al Universităţii.

b) participarea la programe locale, naţionale şi internaţionale pentru studenţi;

c) iniţierea de proiecte de promovare a valorilor universitare;

d) organizarea de congrese, colocvii, seminarii şi sesiuni de comunicări ştiinţifice, cu caracter intern şi internaţional;

e) promovarea activităţilor care pot duce la afilierea asociaţiei la organisme naţionale şi internaţionale de profil;

f) să fie partener de dialog pentru instituţiile abilitate în vederea reprezentării eficiente a studenţilor;

g) alte acţiuni conforme cu statutul asociaţiei şi cu dispoziţiile legale în vigoare.

_______________________________________________________________________________________________________

lso 400

Asociaţia „Liga Studenţilor din Oradea” s-a înfiinţat în 2010, din dorinţa de a oferi tinerilor posibilitatea de a-şi petrece studenţia într-un mod constructiv, orientat spre redescoperirea şi promovarea valorilor culturale şi spirituale româneşti. În acest scop, Liga organizează conferinţe, tabere, seri culturale, chiar şi un cerc de poezie. Idealurile care ne mână sunt următoarele:

1.  Ţara noastră are tineri valoroşi.

2.  Ei au nevoie de un cadru pentru a se cunoaşte, pentru a-şi împărtăşi trăirile şi a-şi pune în valoare talentele.

3.  Neamul acesta a dat oameni mari întregii umanităţi.

4.  El mai dă încă şi mai poate da şi in viitor!

5.  Putem învăţa multe de la ei.

6.  Este momentul să spunem lucrurilor pe nume, iar normalul şi firescul să-şi reintre în drepturi, lăsând în urma ignoranţa, vulgaritatea şi nonvaloarea.

7.  Depinde mult de noi calitatea vieţii noastre.

8.  Avem dreptul de a alege ce ne place şi de a refuza ce nu ne place.

9.  Fiecare om este unic, iar prin apropierea de oricare om noi ne îmbogăţim de fapt prin el, de unicitatea lui.

10. Totul poate fi dăruit. Puterea prin muncă, cântecul prin glas, culoarea prin pictură, ideea prin cuvânt, zâmbetul prin buze şi ochi.

_______________________________________________________________________________________________________

asociatia-gheorghe-sincai-studenti-istorie

Din rândul membrilor Asociației noastre s-au remarcat o serie de personalităti ale mediului științific și public de nivel local si național.  Asociația “Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie a luat ființă la 25 aprilie 1994 iar din 2006 are si personalitate juridică. De atunci și până în prezent a întreprins o activitate intensă pe plan local, național si internațional. Activitatea asociației constă în organizarea unor simpozioane, cercuri de istorie pe diferite teme, şantiere arheologice precum: “Iniţiere în cercetarea istoriografică”, “Femeia la răscruce de secole”, “Ştiință. Cultură. Civilizaţie”, “Spaţiul românesc în context naţional şi european”, “Contribuţii la cunoaşterea istoriei Bihorului prin cercetări arheologice întreprinse pe şantierul de la Tășad”, “Muncă, bani, bănci, cultură şi politică (1918 – 2007)”, “Frontierele spaţiului românesc în context european. Oradea – Chișinău”, “Oraşul şi Biserica”, “Istoria între naţional şi european”, “Sesiunea de comunicări ştiinţifice pentru liceeni”. Pe plan naţional activitatea studenţilor s-a materializat prin participarea la sesiuni ştiinţifice studenţeşti în alte centre precum Cluj-Napoca, Târgovişte, Alba Iulia, Iaşi, Sibiu, Bucureşti. În 2006 am avut ocazia să luăm parte la o sesiune internaţională în Olanda, sesiune organizată de Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Istorie (ISHA) la care ne-am şi afiliat. În anul universitar 2009-2010 Asociația a organizat Sesiunea națională de comunicări științifice, ediția a XII-a, dedicată studenților, a redactat revista „Studentocraţia”, prima revista studenţească din campusul Universităţii din Oradea, primul (Studentocratia-nr-1-mai-2010) număr al revistei a ieşit in 19 mai, iar al doilea număr (Studentocratia-nr-2-noiembrie-2010) a ieşit în 15 noiembrie, de asemenea Asociaţia s-a implicat în organizarea festivalului studenţesc StudFest Oradea 2010. În anul 2011 a organizat a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice, în colaborare cu studenții Facultății de Litere, numita Conferința Umaniștilor. Din vara anului 2011 a început un frumos proiect de colaborare cu Muzeul din Satu Mare dar și cu „Cercul de Istorie Veche și Arheologie” realizând primele săpături arheologice pe șantierul de la Căuaș din județul Satu Mare. Noul an universitar 2011-2012 a început în forță, organizând împreuna cu „Cercul de Istorie Veche și Arheologie” o excursie de studii la Parcul Arheologic de la Polgar din Ungaria. Tot în  acest an universitar odată cu proiectul „Student pentru Student” a adus și transformarea revistei „Studentocraţia” în ziar studențesc, în format on-line studentocratia.com, deschis tuturor studenților din cadrul Universității din Oradea. Conducerea Asociaţiei este formată din: Pădurean Călin-Daniel – preşedinte, Tănăsescu Cristian – vicepreşedinte, Popa Ana – Camelia – secretar.

Adresa: str. Universităţii, nr.1-3, Oradea.

Preşedinte: Pădurean Călin-Daniel,

Telefon 0743026351, e-mail:  asociatia_gheorghesincai@yahoo.ro padu_calin.daniel@yahoo.com

_______________________________________________________________________________________________________

ELSA Oradea EUROPEAN LAW STUDENT ASSOCIATION , contribuie la formarea profesională a studenţilor din cadrul Facultăţii de Drept din Oradea prin organizarea unor evenimente academice : traininguri pe diferite teme pentru dezvoltarea membrilor asociaţiei ,stagii de practică,seminarii si conferinţe ,concursuri de eseuri juridice,club de debate,procese simulate , cât şi evenimente care să faciliteze socializarea . ELSA Oradea are un singur scop dezvoltare profesională şi culturală a tinerilor aparţinând mediului juridic . Profesionalismul si spiritul inovativ definesc ELSA Oradea deoarece are în vedere impactul social şi completarea noţiunilor teoretice dobândite in timpul facultăţii.

Sediul asociaţiei este în cadrul Facultăţii de Drept ,etaj 3 .

Date de contact:

Preşedinte: Scorte Patricia : email presedinte@oradea.elsa.rovpru@oradea.elsa.ro

_______________________________________________________________________________________________________

Asociatia Studentilor de la Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii din Oradea – ARISE Oradea

Prin intermediul asociatiilor studentesti, studentii au ocazia sa se cunoasca si sa participe, pe baza de voluntariat, activitati variate, de la proiecte, traininguri, targuri pana la scoli de vara, festivaluri, etc. Facand parte dintr-o asociatie studenteasca, studentii au ocazia de a face ceva placut si util cu timpul liber, de a fi ceva mai mult decat tipicul student care merge la cursuri si seminarii. Cu un program flexibil dar destul de variat, asociatiile studentesti sunt o sursa foarte buna de a castiga acea “experienta” atat de cautata de angajatori, chiar si cand vine vorba de proaspat absolventi.

Detalii suplimentare sau eventuala inscriere: www.facebook.com/arise.oradea.bihor sau prin email: arise.oradea.2012@gmail.com.

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.