Universitatea din Oradea va recompensa studenții mediciniști orădeni implicați în lupta împotriva efectelor pandemiei Covid-19

Conform unui comunicat postat pe pagina de facebook a Universității din Oradea și semnat de către rectorul prof. univ. dr. Constantin Bungău, instituția va acorda din fonduri proprii burse de performanță în valoare de 700 de lei studenților mediciniști implicați în lupta împotriva pandemiei SARS CoV-2.

O primă serie de 55 studenți ai Universității din Oradea de la Facultatea de Medicină și Farmacie, programele de studiu Medicină Generală (anii 4, 5 și 6), precum și Asistență Medicală (anii 3 și 4) au fost repartizați la Spitalul Clinic de Urgență Oradea (10 studenți), Spitalul Clinic Municipal Oradea (20 studenți), Spitalul Municipal din Beiuș (10 studenți), Spitalul Pelican Oradea (10 studenți), Serviciul Județean de Ambulanță Oradea (5 studenți). Aceștia au fost repartizați în urmă Ordinului Comandantului de Acțiuni nr. 4649302/24.11.2020, în baza OUG 197/18.11.2020.

Pentru implicarea acestor studenți în susținerea măsurilor din domeniul medical în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei Covid-19, se va propune în prima ședința a Consiliului de Administrație a Universității din Oradea acordarea de burse din venituri proprii (burse pentru performanță în practică medicală) în valoare de 700 lei lunar pe durata efectuării stagiului.

Totodată se va lua o decizie care să recunoască acest stagiu în planul de învățământ prin credite transferabile la disciplina “Practică”. Această bursă va fi acordată suplimentar pe lângă drepturile cuvenite în conformitate cu art.9 alin (4) din OUG 197/18.11.2020 (premiu lunar de 2500 lei).

În numele Universității din Oradea, vreau să le mulțumesc public acestor studenți pentru modul admirativ în care ei servesc sistemul de sănătate publică în această perioada dificilă.

Prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău,
rector, Universitatea din Oradea

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.