Direcțiile de dezvoltare ale Universității din Oradea vor fi elaborate fără participarea studenților

În ședința Senatului universitar din 23 noiembrie 2020, forul de decizie a aprobat înființarea Consiliului Strategic al Universității din Oradea.

Consiliului are misiunea principală de a identifica direcțiile de dezvoltare ale Universității din Oradea, fiind compus din: președintele, vicepreședinții și cancelarul general al Senatului universitar, rector și prorectori.

Observăm că din Consiliul Strategic al Universității din Oradea nu face parte niciun student, în condițiile în care Carta universitară menționează principiul respectării dreptului la opinie a studenților, respectiv cel al fundamentării deciziilor pe dialog și consultare. De asemenea, Legea Educației Naționale menționează că deciziile în cadrul instituțiilor de învățământ superior sunt luate cu participarea reprezentanților studenților și faptul că studenții sunt considerați parteneri ai instituțiilor de învățământ superior și membri egali ai comunității academice.

În continuare, Carta universitară menționează că studenții sunt atât beneficiari ai activităților formative desfășurate în universitate, cât și participanți la organizarea și perfecționarea procesului de educație și cercetare științifică. De asemenea, studenții trebuie să fie reprezentanți în toate structurile de deliberare, monitorizare și evaluare ale Universității din Oradea. Această ultimă prevedere este reiterată și de Codul Drepturilor și Obligațiilor Studentului, menționând că „studenții sunt reprezentaţi în structurile consultative, decizionale şi executive din cadrul universităţilor…”.

Regulamentul de organizare și funcționare va fi redactat de către Rectorat și Cabinet Senat și va fi supus aprobării Senatului universitar.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.