Informații utile privind accesul la Biblioteca Universității din Oradea

Ghidați după tradiționalul citat „Ai carte, ai parte.”, cu toate că situația sanitară este una foarte delicată, studenții Universității din Oradea pot „avea o carte” sau mai multe, în limita disponibilității și respectând regulile de igienă impuse.

Din data de 01.10.2020, programul de funcționare al Bibliotecii Universității din Oradea este următorul:

  • Sediul central: luni – vineri 8:00 – 20:00; sâmbătă 9:00 – 13:00
  • Biblioteci filiale (Facultatea de Protecția mediului/ Facultatea de Drept; Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură): luni – vineri 8:00 – 16:00

Accesul în sălile de lectură ale Bibliotecii Universității din Oradea este permis și utilizatorii pot beneficia de: asistenţă de specialitate în regăsirea informaţiei; permis de bibliotecă gratuit şi viză anuală gratuită pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi pe toată perioada anilor de studiu, dar şi pentru cadre didactice, cercetători şi angajaţi ai Universităţii din Oradea.

Pentru consultarea catalogului informatizat – OPAC, sunt 15 posturi repartizate în sălile de lectură şi la parterul bibliotecii sau acesta poate fi accesat online, pe site-ul universității: www.uoradea.ro , la secțiunea Cercetare , Bibliotecă, Catalog online – OPAC.

Printre alte facilități de care putem beneficia se află și programul Anelis Plus, de pe site-ul universității: www.uoradea.ro – Cercetare – Biblioteca – Baze de date științifice, dar şi acces mobil, la următoarele baze de date: ScienceDirect Journals, Springerlink Journals, ProQuest Central, Scopus, Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovation Index).

Accesul este liber la raft, pentru consultarea publicaţiilor din sălile de lectură ale bibliotecii, cât și împrumut la domiciliu, cu posibilitatea de prelungire a termenului de împrumut la bibliotecă sau prin telefon. De asemenea, există serviciul gratuit de împrumut inter bibliotecar de publicaţii sau  bibliografii la cerere.

În scopul prevenirii și combaterii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 și în conformitate cu măsurile introduse prin instituirea stării de alertă se vor respecta următoarele reguli de către utilizatori, în incinta Bibliotecii Universității din Oradea: accesul utilizatorilor în universitate se va face doar pe poarta principală unde li se va controla temperatura corporală, care nu trebuie să depășească valoarea de 37,3oC.

Utilizatorii sunt obligați să respecte distanța minimă de 1,5-2 metri. În sălile de lectură, locurile care urmează a fi ocupate pentru studiu sunt stabilite conform regulamentului de distanțare socială și fiecare utilizator își va păstra același loc pe tot parcursul prezenței în sala de lectură. Accesul mai multor utilizatori în cabinetele de studiu individual este interzis.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.