Guvernul României a suplimentat fondurile pentru achiziționarea de tablete pentru studenți

Guvernul României, în ședința de ieri, 14 octombrie 2020, a suplimentat fondurile necesare achiziționării de tablete pentru studenții beneficiari de burse sociale. Astfel, fondurile inițiale au fost suplimentate cu 50 de milioane de euro. De asemenea, valoarea tabletei achiziționate a fost majorată de la 200 euro la 250 de euro.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Inițial, în ședința din 24 septembrie 2020, Guvernul a alocat 50 de milioane de euro pentru achiziționarea de tablete. Sumele alocate pentru achiziționarea de tablete urmează să fie decontate din fonduri europene.

În aceeași ședință, Guvernul a alocat 10 milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție și dispozitive medicale necesare activităților didactice.

Guvernul României a aprobat această măsură de suplimentare a bugetului pentru tablete școlare cu 50 de milioane de euro. De asemenea, Guvernul a aprobat ca valoarea eligibilă a tabletelor școlare, care era de 200 de euro, să crească la 250 de euro per tabletă.

Tot în contextul educației online și al protecției studenților, în instituțiile de învățământ superior de stat a fost aprobat un buget de 10 milioane de euro pentru partea de echipamente de protecție și de dispozitive medicale necesare activităților de curs din cadrul universităților, pentru ca acestea să se poată desfășura în bune condiții acolo unde încă partea de cursuri, laboratoare sau seminarii se mai desfășoară prin participarea fizică a studenților. Aceasta este cea de-a doua măsură cu privire la tabletele școlare. După publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, apelul de proiecte urmează a fi deschis pe data de 19 octombrie, adică lunea viitoare, și depunerea aplicațiilor de finanțare se va face începând cu data de 25 octombrie, astfel încât procesul educaţional în mediul online pentru sistemul de învăţământ preuniversitar şi mai apoi pentru învăţământul universitar să se poată desfăşura în bune condiţii.

Marce Boloș, ministrul Fondurilor Europene

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.