Ghid de supravieţuire al studentului în vremea pandemiei

student_uo

Scris de R. Ungur

Pare un titlu excepţional pentru o carte fantasy, căci n-ar fi crezut nimeni niciodată că ne vom confrunta cu asemenea situaţie. Cu toţii, de la mic la mare, de la student mediocru la student model, stăm în casă. Şi acum vine întrebarea cea mai interesantă : „Ce facem în casă?”. Simţi că tot ceea ce se întâmplă de câteva săptămâni seamănă cu un story pus pe repeat – cu un boomerang? Nu-i aşa că  te simţi mult mai obosit stând în casă şi, ei bine, făcând nimic ? Te-ai plictisit să te trezeşti dimineaţa…bine, am exagerat! ora 12:00 nu se mai numeşte „dimineaţă”, să realizezi câte cursuri ai de parcurs şi cu toate acestea, să porneşti un serial şi să rămâi „planton” în faţa televizorului? Ai fi surprins să vezi câte lucruri te pot face să te destinzi, chiar şi în casă!

 Bineînţeles că, înainte de toate activităţile, ar trebui să ne conectăm pe platforma „E-learning” a Universităţii din Oradea, unde avem acces la toate cursurile din acest semestru şi unde putem să ataşăm temele şi proiectele pentru a putea fi notaţi. Şi ca să ne amintim de vremurile buuuuune ( simţiţi ironia, nu?! *pardon, nostalgia…) în care mergeam la facultate, venim cu o propunere interesantă:

 1. Pune-ţi alarma să sune la ora 6:30 şi amân-o până la ora 8:00, pentru a-ţi aduce aminte cum e să nu te poţi trezi pentru primul curs.
 2. Du-te în bucătărie, fă-ţi singur o cafea (mai mult apă decât cafea)– asta pentru a-ţi aminti de aparatul de cafea de pe holurile departamentelor; apoi, aşează-te frumos la masă, pune capul pe masă, de dragul vremurilor în care dormeai la primul curs – asta doar dacă reuşeai performanţa de a te trezi.
 3. După ce te-ai trezit, rămâi tot la masă, dar asigură-te că ai laptop-ul şi câteva cărţi lângă tine, pentru că şi pereţii arată altfel când ai nişte cărţi aproape de tine, pe care nu le deschizi dar, ce mai contează?! Să fie atmosferă „studioasă”.
 4. Prea mult studiu, nu-i aşa?! Dă o fugă până în sufragerie şi cere-i mamei tale un latte, ceva fiţos şi lasă-i 15 lei pe masă, de dragul vremurilor în care ieşeai după-masa în Centru, la cafenele.
 5. În final, porneşte un video documentar despre reptile … ca ssssssă-ţi aminteşti că trăiai zilnic printre ele.

 Am făcut şi puţin haz de necaz, însă cu toţii ştim că românu-i inventiv şi plin de umor ! Acum revin la treburi serioase: recomandări despre „cum să omori timpul într-un mod productiv?”

 Dacă eşti pasionat de cărţi, iată câteva titluri care te-ar putea atrage:

 • Miguel de Cervantes, Don Quijote de la Mancha
 • Vladimir Nabokov, Lolita
 • D. Salinger, De veghe în lanul de secară
 • M. Dostoievski – Idiotul

 Dacă serialele şi filmele sunt cele pe care le preferi mai mult, avem nişte titluri:

 • Inferno
 • Pompeii
 • A fortunate man
 • Crazy rich Asians
 • Les intouchables
 • Lucifer ( serial)
 • The story of God with Morgan Freeman
 • D Kingdom and Empire

 De asemenea, aveţi posibilitatea să vizitaţi unele dintre cele mai mari muzee ale lumii, gratuit, online, să citiţi cele mai faimoase cărţi şi să vizionaţi celebre piese de teatru – pe pagina de facebook al Teatrului Regina Maria, Oradea.

 Cu atâtea activităţi, sigur nu aveţi cum să vă plictisiţi! Fiţi responsabili, rămâneţi solitari ca să fiţi solidari şi aveţi grijă de voi.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.