Scris de Pop Anca
Profesia de cadru didactic trebuie privită de către comunitate cu încredere şi responsabilitate, necesitând standarde ridicate de profesionalism. Relaţia dintre profesor şi elev trebuie să fie întemeiată pe faptul că profesorul are rolul de îndrumător, de coordonator al activităţii elevului în care acesta poate să găsească la un moment dat mai mult decât un profesor, un om, o călăuză în drumul lui prin viaţă.
Acum a venit momentul să vorbim puțin și despre rolul studentului în evaluarea cadrului didactic, pentru că avem și noi puncte de vedere și vrem să fim ascultați! Desigur că nu ne permitem să mergem în fața unui profesor și să-l tragem de urechi, ar fi absurd… cum ar face unii cu noi, dar sunt persoane care se gândesc și la binele nostru, nu doar la al lor, așa că primim niște fișe de evaluare pentru fiecare profesor, unde acordam note în funcție de cerințe și așteptări, dar putem să ne expunem și părerea, sub anonimat.
Acum stau și mă întreb de ce se mai fac aceste fișe dacă primim înapoi ură și reproșuri? Noi, ca oameni normali, ar trebui să acceptăm fiecare părere, fie bună sau rea, pentru că doar așa putem să ne perfecționăm atât în carieră, în ceea ce privește cadrele didactice și nu numai, cât și în viața de zi cu zi. Oare unii profesori nu mai știu că au fost studenți, la fel ca noi, sau au uitat de unde au plecat? De ce suntem tratați cu superioritate? Avem și noi drepturi, la fel ca ei, dar ale noastre uneori nu contează sau nu sunt la fel de importante. Dar dacă n-am fi noi, studenții, profesorii ce-ar face? Nouă ni se spune când greșim, ce avem sau nu avem voie să facem, reguli peste reguli, iar când vine vorba să ne exprimăm părerea, am învățat acum că ar fi bine să nu. Din nefericire, în anul 2020, încă sunt oameni care cred în perfecțiune și NU ACCEPTĂ CRITICI! Așa că, mai bine ne ținem părerile pentru noi și înghițim în sec, mergem înainte, că înapoi nu se mai poate. ,,Noi suntem schimbarea”, doar așa se spune, pentru că nu putem schimba mentalități!
Opinia ta conteaza!