
Ministerul Educației și Cercetării
Cinci instituții de învățământ superior din România și-au suspendat cursurile total sau parțial de teama infecției cu coronavirus – covid 19.
Acestea sunt:
- Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie.
- Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.
- Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.
- Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.
- Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” a luat decizia ca studenții și cadrele didactice care au revenit în țară în ultimile 14 zile după o călătorie în China, provincia Lombardia, regiunea Veneto și înc 13 localități din Italia vor rămâne la domiciliu în următoarele 2 săptămâni. Absențele studenţilor aflaţi în această situație vor fi motivate, fără obligație de recuperare.
Update, 25 februarie 2020:
- Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a decisa ca începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei cu precădere regiunile Lombardia și Veneto, trebuie să rămână acasă pentru auto izolare până la 14 zile și să evite orice contact cu alte persoane.
Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică.
În baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată.
Opinia ta conteaza!