Regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor și concursurilor pentru structurile și funcțiile de conducere la Universitatea din Oradea, anexa 2 la Carta Universității din Oradea, prevede la art. 11 că „Dosarul de candidatură pentru toate funcțiile de conducere alese sau desemnate prin concurs, pentru membru în consiliul facultății și pentru membru în Senatul universitar va include formularul de candidatură și CV-ul în format europass în limba română, declarația pe propria răspundere că nu au fost lucrători/colaboratori ai securității și că nu au înscrise fapte penale în cazier…”
În mai 2016, prof. univ. dr. Florian Bodog, decanul în funcție al Facultății de Medicină și Farmacie a contestat candidatura prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu la aceeași funcție, deoarece CV-ul acestuia nu era redactat în formatul Europass, recunoscut la nivel european. Ghidul de desfășurare a concursului public pentru funcția de decan 2016-2020 menționa la art. 5 necesitatea unui CV în format Europass. În urma contestației, Consiliul Facultății de Medicină și Farmacie a invalidat candidatura profesorului Bumbu, acesta neputând astfel să își prezinte programul managerial în fața Consiliului.
Analizând CV-urile candidațiilor pentru Senatul Universității din Oradea am constatat că următoarele cadre didactice nu dispun de CV conform cerințelor prevăzute la art. 11:
- lect. univ. dr. Sorin Ovidiu Brad – Facultatea de Arte – lipsă CV europass
- lect. univ. dr. Anca Popescu – Facultatea de Arte – lipsă CV europass
- șef. lucrări. dr. Emil Gligor – Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură – lipsă CV europass
- lect. univ. dr. Mihaela Teaca – Facultatea de Drept – lipsă CV europass
- conf. univ. dr. Ovidiu Cristian Frățilă – Facultatea de Medicină și Farmacie – CV în engleză
- lect. univ. dr. Marian Degeratu – Facultatea de Informatică și Științe – CV în engleză
Având în vedere cele menționate anterior și totodată existența unui precedent, oare aceste candidaturi nu ar trebui verificate în prealabil? Nu de alta, dar poate după alegeri vor fi contestate chiar de colegii lor… O soluție pentru rezolvarea problemei ar fi ca Senatul universitar să acorde o derogare de la art. 11, cum a făcut în cazul art. 51, 77 și 80 din regulamentul mai sus amintit.






Opinia ta conteaza!