CV-ul Europass, un impediment în alegerile pentru Senatul universitar?

 

vtct-europass-white

Regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor și concursurilor pentru structurile și funcțiile de conducere la Universitatea din Oradea, anexa 2 la Carta Universității din Oradea, prevede la art. 11 că „Dosarul de candidatură pentru toate funcțiile de conducere alese sau desemnate prin concurs, pentru membru în consiliul facultății și pentru membru în Senatul universitar va include formularul de candidatură și CV-ul în format europass în limba română, declarația pe propria răspundere că nu au fost lucrători/colaboratori ai securității și că nu au înscrise fapte penale în cazier…”

În mai 2016, prof. univ. dr. Florian Bodog, decanul în funcție al Facultății de Medicină și Farmacie a contestat candidatura prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu la aceeași funcție, deoarece CV-ul acestuia nu era redactat în formatul Europass, recunoscut la nivel european. Ghidul de desfășurare a concursului public pentru funcția de decan 2016-2020 menționa la art. 5 necesitatea unui CV în format Europass. În urma contestației, Consiliul Facultății de Medicină și Farmacie a invalidat candidatura profesorului Bumbu, acesta neputând astfel să își prezinte programul managerial în fața Consiliului.

Analizând CV-urile candidațiilor pentru Senatul Universității din Oradea am constatat că următoarele cadre didactice nu dispun de CV conform cerințelor prevăzute la art. 11:

Având în vedere cele menționate anterior și totodată existența unui precedent, oare aceste candidaturi nu ar trebui verificate în prealabil? Nu de alta, dar poate după alegeri vor fi contestate chiar de colegii lor… O soluție pentru rezolvarea problemei ar fi ca Senatul universitar să acorde o derogare de la art. 11, cum a făcut în cazul art. 51, 77 și 80 din regulamentul mai sus amintit.

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.