Haideţi să discutăm puţin despre sesiune

netflixandchill_01

Scris de Antal  Bogdan

Când te gândești la sesiune, știi că te așteaptă nopți nedormite, stres, cantitate masivă de informații de învățat, nesiguranță. Dacă iei totul sistematic, sesiunea poate fi însă o provocare și oportunitate de a te dezvolta. Toți cei care privesc în urmă la anii studenției, își amintesc cu nostalgie și cu drag inclusiv de sesiune. De ce să nu o apreciezi și acum, la timpul prezent?

Cele 5 etape prin care trece un student în sesiune­.

Orice student știe că sesiunea este una dintre cele mai stresante perioade din timpul facultății, dar și una dintre cele mai amuzante. Fie că înveți pe ultima sută de metri, fie că înveți din timp, panica tot va veni la un moment dat. Dar vei trece și peste ea. Până atunci, ne putem amuza împreună pe tema sesiunii și a celor mai importante etape prin care trece un student în perioada examenelor.

Prima etapă: Bucuria că s-au încheiat cursurile

Nu te mai trezești de dimineață, nu te mai grăbești să ajungi la facultate, somnul e mai dulce și mai odihnitor. Ce poate fi mai frumos?

A doua etapă: Calcularea zilelor până la examene sau “meh, am destul timp să învăț”

Primul examen este peste câteva zile? Păi, clar, ai destul timp să înveți. Sau, cel puțin, așa crezi…

A treia etapă: Seriale, seriale, seriale

GoT, Narcos, House of cards, Suits, Black Mirror, Orange is the new black, Ozark, Dark etc. Oricare ar fi “drogul” tău, știi că ai așteptat sesiunea doar pentru a recupera episoadele pierdute. Netflix și HBO îți sunt cei mai buni prieteni.

A patra etapă: Realizarea faptului că timpul se scurge cam repede

În momentul în care realizezi că ai cam rămas fără timp și că acum chiar trebuie să înveți, se instalează puțină panică.

A cincea etapă: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Noaptea dinaintea unui examen este cea mai productivă pentru un student. Aceasta se mai numește și “nu știam că pot reține atât de multe într-un timp atât de scurt”. Materia pentru 3 luni învățată într-o singură noapte? No problem!

Iar acum de final am să vă ofer niste sfaturi:

  1. Alocă învățării intervale scurte și dese de timp, în locul unor intervale lungi și obositoare.
  2. Crează-ți o rutină: introdu activitatea de învățare în programul tău zilnic și săptămânal (astfel poți evita renumitele nopți nedormite în care te chinui să ții ochii deschiși pentru a mai citi încă o paginăăă…)
  3. În locul sublinierilor, încearcă sistemul de învățare cu ajutorul flashcard-urilor.
  4. Setează-ți câte un obiectiv pentru fiecare interval de învățare – de exemplu, te concentrezi pe un singur subiect, înveți azi o singură teorie din toată disciplina.
  5. Explică și altei persoane ceea ce înveți. Sau învață cu mindset-ul că va trebui să predai sau să îi înveți și pe alții ceea ce tocmai înveți tu.
  6. Fă teste în prealabil. Exercițiul e util, chiar și când e vorba de examene. Poate există teste online cu rol de exercițiu pentru anumite materii, poate există teste la finalul capitolelor din suportul de curs sau din bibliografia recomandată.
  7. Stabilește-ți un loc special în care înveți.
  8. Deși anumite tipuri de muzică clasică te pot ajuta la concentrare, se recomandă să nu ascultăm muzică în timp ce învățăm.
  9. Bineînțeles, elimină orice sursă de distragere a atenției, începând cu telefonul și social media

Mult succes!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.