Universitatea din Oradea trebuie să aloce resurse financiare pentru incluziunea educațională și socială a studenților

Sacramento CapitolDupă cum menționam într-un articol anterior, în ședința Senatului universitar din 8 ianuarie 2020 s-a aprobat nou Cartă a Universității din Oradea.

Un articol deosebit de important a fost modificat la propunerea unei părți a organizațiilor studențești, preocupați de reprezentarea intereselor comune ale studenților. Astfel, art. 100 din Carta veche a fost modificat, având următorul cuprins:

(1) Universitatea din Oradea manifestă o atenție deosebită pentru sprijinirea studenților cu dificultăți de adaptare și de învățare;
(2) Studenții cu dizabilități fizice au dreptul la căi de acces adaptate acestora în totalitatea spațiilor universitare, precum și condiții pentru desfășurarea normală a activităților de educație, cercetare, sociale și culturale, alocând anual resurse financiare în acest sens.

Practic, prin amendamentul organizațiilor studențești, Universitatea din Oradea este obligată să aloce resurse financiare pentru accesibilizarea clădirilor din campusul UO, dar și pentru alte activități dedicate studenților cu dificultăți de adaptare și de învățare.

modificări carta

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.