Pentru prima oară studentul reprezentant în Consiliul de Administrație al Universității din Oradea este ales prin vot universal

Student reprezentant în Consiliul de administrațieÎn ședința Senatului universitar din 8 ianuarie 2020 a fost aprobată nou Cartă (cu anexele: regulamentul de alegeri și codul de etică), după ce prealabil documentele au fost avizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Una dintre noutățile cu care vine noua Cartă este alegerea studentului reprezentant în Consiliul de Administrație al Universității prin vot universal, direct și secret! În vechea Cartă, studentul reprezentant era președintele studenților senatori, fiind astfel ales de 19 studenți senatori.

Alegerea studentului reprezentant în C.A. prin vot universal a fost susținut în mod continuu de o parte dintre organizațiile studențești, preocupați de reprezentarea intereselor legitime și legale ale studenților. Astfel, modificarea Cartei universitare în acest sens a fost propusă în cadrul procesului de consultare desfășurat în primăvara anului trecut.

student în CA

Legea Educației Naționale, stabilește următoarele atribuții: Consiliul de administraţie al universităţii asigură, sub conducerea rectorului sau a unei alte persoane desemnate prin Carta universitară, în cazul universităţilor particulare şi confesionale particulare, conducerea operativă a universităţii şi aplică deciziile strategice ale senatului universitar. De asemenea, consiliul de administraţie:

  1. stabileşte în termeni operaţionali bugetul instituţional;
  2. aprobă execuţia bugetară şi bilanţul anual;
  3. aprobă propunerile de scoatere la concurs a posturilor didactice şi de cercetare;
  4. avizează propunerile de programe noi de studii şi formulează propuneri către senatul universitar de terminare a acelor programe de studii care nu se mai încadrează în misiunea universităţii sau care sunt ineficiente academic şi financiar;
  5. aprobă operaţiunile financiare care depăşesc plafoanele stabilite de senatul universitar, în universităţile de stat, respectiv de fondatori, în universităţile particulare;
  6. propune senatului universitar strategii ale universităţii pe termen lung şi mediu şi politici pe domenii de interes ale universităţii.

Formularul de candidatură pentru funcția de student reprezentant în C.A. se înregistrează la registratura universității și se depune la secretariatul rectoratului.

Nr. crt.

Etapa

Termene Participă Responsabili
1.                

Depunerea candidaturilor pentru funcția de reprezentant al studenților în CA Termenul limită este 10 aprilie 2020, ora 12:00.

6 aprilie 2020-10 aprilie 2020 studenți individual
2.                

Primul tur de scrutin pentru alegerea reprezentantului studenților in CA.

22 aprilie 2020

studenții

B.E.U., comitet studențesc

3.                

Dacă este cazul, al doilea tur de scrutin pentru alegerea reprezentantului studenților în CA.

24 aprilie 2020

studenții

B.E.U., comitet studențesc

4.                

Eventualele contestații se vor adresa B.E.U. în termen de 24 de ore de la data desfășurării alegerilor. B.E.U se va pronunta în maximum 24 de ore.

22 aprilie 2020 (Turul I)

24 aprilie 2020 (Turul II)

 Studenții

B.E.U.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.