A fi sau a nu fi… membru în Senatul Universității?

Scris de Iulia Rebeca Ungur

www.studentocratia.comAţi crezut că scăpaţi de alegeri ?! E bine să trăiţi cu speranţa ( cine-i Speranţa asta???- Don’t play the dumb!! Toţi trăim cu ea. Nu e cazul să ne ascundem) dar, nu este cazul s-o pomenim acum. Zic să revenim la treburi mult mai serioase şi de interes. – Alegerile pentru Senatul universitar.

După o serie de alegeri la nivelul Consiliilor Facultăţilor, vine rândul celor pentru membri Senatului universitar.

Dacă îţi ghidezi paşii în viaţă după celebra zicătoare românească: „Vorba multă, sărăcia omului” şi eşti pus pe fapte colosale…e cazul să faci ceva cu viaţa ta! Prin asta, sugerez să îţi  depui candidatura în perioada 8-10 ianuarie 2020, la secretariatul facultății, după înregistrarea cererii la registratura universității (etajul 1, clădirea Rectoratului, corpul E).

Alegerile se vor organiza pe baza unor circumscripții la nivel de facultăți, astfel studenții unei facultăți își vor putea vota doar candidații din cadrul facultății unde studiază. Acestă modificare a fost propusă de către o parte dintre organizațiile studențești încă din aprilie 2019.

 

colegii electorale

Conform Calendarului Alegerilor academice 2019-2020, primul tur de scrutin pentru alegerea membrilor studenţi în Senatul Universitar va avea loc în 15 ianuarie 2020, iar în cazul în care unele circumscripții nu realizează un cvorum de 50%+1 din numărul studenților, în 17 ianuarie se va organiza un al doilea tur de alegeri.

Dacă nu eşti familiarizat cu acest concept de „Senat” , dă-mi voie să-ţi prezint pe scurt cu ce „se mănâncă” asta.  Senatul reprezintă comunitatea universitară şi este cel mai înalt for de decizie şi deliberare la nivelul universităţii. Conform Cartei Universității din Oradea, Senatul este alcătuit din 64 de membri, din care 16 studenți și 48 cadre didactice.

Studenţii senatori au următoarele drepturi: să voteze în Senatul Universităţii în condiţiile legii, să propună proiecte de hotărâri pentru Senat, să aibă majoritate de membri în comisiile privind bursele, căminele, reducerile pe transportul în comun acordate de stat şi taberele studenţeşti, să aibă acces la secretariatele Facultăţilor şi Departamentelor, Decanat sau Rectorat, în afara programului cu publicul, precum şi la toate documentele Facultăţii şi Universităţii care implică studenţii! Printre obligațiile studenților senatori se numără: să participe la şedinţele Senatului, să informeze studenţii pe care îi reprezintă despre deciziile Senatului, să participe la sedinţele Consiliului Studenţilor din Senat care au loc înainte de fiecare şedinţă a Senatului!

Formular de candidatură ( click aici pentru link alternativ de download)

Metodologia pentru organizarea și desfășurarea alegerilor academice

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.