Viața de student în cămin

viața de student în cămin (1)

Articol scris de Anca Pop

Pentru mine, personal, a fost o schimbare foarte bruscă, să pleci de acasă, din puf și să vii la cămin… unde condițiile, să fim serioși, nu sunt cele mai bune. Am fost speriată, cred că e firesc, să nu știi ce te așteaptă uneori nu e cel mai plăcut lucru. Îmi veneau mii de întrebări în minte: Oare cum va fi? Cum va arăta camera? Mă voi descurca singură aici? Dar colegele de cameră, cum vor fi? Dacă nu ne vom înțelege? Și așa mai departe.

Toate temerile mele au luat sfârșit în ziua cazării. Am fost repartizată în căminul C2. Sincer, am rămas dezamăgită când am văzut în ce condiții va trebui să stau, totul arăta așa gri, parcă eram într-o celulă (și nu doar eu credeam asta). Daaaar asta nu a durat mult, pentru că, fiind fete, am știut cum să ne organizăm astfel încât să facem din ,,a doua noastră casă” un loc cât mai primitor și mai plăcut, de la perne și pături cu puf, până la cele mai colorate lucruri.

Despre colegele de cameră ce pot să spun? Suntem combinația perfectă, nici dacă le căutam nu le găseam atât de drăguțe, înțelegătoare și deschise. Dar și asta depinde de norocul fiecăruia. Eu cel puțin știu sigur că vom păstra legătura și pe viitor, pentru că avem deja o legătură foarte strânsă și o grămadă de amintiri de neuitat, pline de momente de râs până la lacrimi, dar și de așa zisele ,,suferințe”. Consider că, colegele de cameră contează cel mai mult dacă îți va plăcea sau nu în cămin.

Poate unii vă întrebați cum puteți învăța aici? Și eu am auzit o grămadă de zvonuri cum că nu poți învăța în cămin, că sunt multe petreceri, că e gălăgie etc. De când stau aici nu a fost nici o petrecere, cel puțin nu pe palierul la care stau eu, asta depinde și ce persoane prinzi acolo. De învățat poți fie în cameră, fie în sala de lectură sau unii aleg chiar biblioteca Universității. Dacă chiar vrei, găsești soluții.

Acum, după 3 luni, pot spune că chiar îmi place să stau în cămin, pe lângă faptul că am devenit o persoană mult mai responsabilă, sunt și mult mai sociabilă ca înainte, ceea ce mă bucură nespus de mult. Legat de condițiile din cămin pot spune că s-au îmbunătățit foarte mult de când am început ,,să conviețuiesc” aici: am primit saltele noi, au schimbat becurile pe hol, pentru că deja multe nu mai funcționau, au zugrăvit la dușuri, pentru că era mucegai, au pus ușă de termopan la ieșirea de pe hol, pentru că doar palierul nostru nu avea și era foarte frig dimineața și ne-au schimbat și ușile de la camere, pentru că încă aveam uși de lemn, care erau destul de uzate.

Așadar, chiar insist să luați căminul ca pe o variantă, chiar și pe o perioadă scurtă, pentru că orice experiență vă ajută să vă dezvoltați. Mă bucur să văd că se fac investiții serioase și le mulțumim pe această cale celor care se ocupă!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.