Importanța votului unui student pentru reprezentații acestuia

Exprimați-vă opinia!

Scris de Ioana Crina Raț

Ce însemnă vot, de fapt? Conform DEX, vot înseamnă „exprimare a opiniei cetăţenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanţilor în organele de conducere”. Aşadar, părerea mea este că nu ai cum, ca la 20 + de ani, să nu ai ceva de spus, o părere de exprimat atunci când vine vorba de cine să te reprezinte într-o comunitate.

De ce să votăm la alegerile pentru Consiliul Facultății și Senat? Răspunsul e simplu la această întrebare … trebuie să ştii cine te reprezintă pe tine şi comunitatea universitară din care faci parte şi în acelaşi timp trebuie să fii mândru şi sigur că cine te reprezintă îţi cunoaşte pretenţiile pe care le ai pentru locul în care studiezi ceea ce te pasionează.

Nu e nici o problemă dacă tu nu vrei să te implici dar fii sigur că cel care va fi ales va trebui să se implice iar dacă pe tine nu te vor satisface acţiunile celui ales atunci va fi o problemă. Poţi evita asta, fiind responsabil şi mergând împreună cu colegii tăi să vă exprimaţi părerea, oricare ar fi ea.

Important e cine te reprezintă la şedinţele care ţin de viitorul tău universitar, cine va alege câte burse veţi primi în funcţie de specializare şi cine va decide în ce fel şi condiţii vei termina facultatea. Acestea sunt câteva motive şi consider că te privesc pe tine şi colegii tăi.

Ca să nu mai fii nemulţumit de ceea ce se întâmplă în jurul tău atunci când mergi la facultate, fă un minim efort şi prezintă-te la vot, să-ţi alegi reprezentantul.

Ai ocazia ca tu să stabileşti cine să facă parte din Consiliul Facultăţii şi Senat iar părerea ta chiar să fie luată în considerare, de ce să pierzi o aşa oportunitate?

Vă aşteptăm la vot!

Can’t wait to see there!

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.