Scrisoare deschisă: Ce să nu faci ca viitor reprezentat al studenților

trustDragă viitor reprezentant al studenților (fie în Senatul Universității, fie în Consiliul Facultății tale), ca simplu student, vreau să te rog ceva: ține cont că nu ai ajuns acolo pentru meritele tale, după îndelungi fapte în folosul comunității pe care o reprezinți, ci pentru că studenții ți-au oferit cel mai de preț lucru pe care îl puteai primi: ÎNCREDEREA!

Nu știu care ți-au fost planurile atunci când ți-ai depus candidatura, nici ce le promiți sau le-ai promis colegilor înainte de alegeri, dar pentru că știu ce vreau de la tine, te voi ruga să îmi tratezi votul cu respect, așa cum eu te-am tratat când te-am votat (când te voi vota). Te rog, dragă viitor reprezentant, să nu mă tratezi cu superioritate, eu mi-am pus toată încrederea în tine și ai pornit de pe același picior de egalitate cu mine. De asemenea, te rog să nu mă dezinformezi și să mă ții la curent cu toate deciziile care mă vor afecta în mod direct. Te rog să afli care ne sunt drepturile și să stai drept și dârz în fața celor care ni le încalcă, voit sau nu. Te rog să nu formezi echipe clandestine și să fii prezent în ședințe. Eu, student simplu, te-am votat ca să mă reprezinți, nu ca să lipsești. Te rog să îți asumi responsabilitatea atunci când votezi hotărâri care mă dezavantajează și să fii la curent, mereu, cu ordinea de zi a ședințelor, iar dacă acolo regăsești subiecte care ne interesează, consultă-ne! Să știi că și părerea noastră contează, înainte să votezi întreabă-ne, chiar putem să-ți fim de ajutor.

Te mai rog să nu uiți că nu doar pentru tine ești acolo, ești pentru noi, toți. Noi știm că ai beneficii, dar înainte să te bucuri de ele, chestionează-ți conștiința dacă le meriți. Prin urmare, te rog să nu urmărești doar locul în Căminul Nou sau scutirea de taxă pentru cămin. Nu ne trata ca inexistenți, pentru că locul tău acolo e datorat voturilor noastre, iar dacă noi ți-am oferit încredere, nu ne dezamăgi!

Când ajungi să ne reprezinți, te rog să te gândești că noi funcționăm pe principiul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, așadar, dacă ție nu îți place să fi dezinformat, uitat, dacă nu îți place să îți fie încălcate drepturile, nu trebuie să o faci nici tu față de noi!

Nu în ultimul rând, te rog să studiezi LEN (Legea Educației Naționale), Carta Universitară, Statutul studentului și regulamentele interne, alt fel nu vei ști ce drepturi ne sunt încălcate, nici cum să ne aperi.

Îți urez succes, și în numele studenților care nu ocupă locuri  în structuri de conducere, dar care fac parte din aceeași familie academică, te rog NU NE DEZAMĂGI!

            Cu respect,

Studentul care te va vota!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.