Interviu preferențial. “Pățania” unei studente, care a făcut “greșeala” să candideze pentru o funcție care era deja ocupată.

Democrație

UPDATE: La ședința de alegeri au participat 12 studenți senatori și o studentă a fost desemnată cu 6 voturi! Deci, nici măcar cu 50%+1 dintre studenții cu drept de vot care s-au prezentat. 

Scris de Andreea Beatrix Pantiloi

Nu obișnuiesc să îmi spăl rufele în public, nici să creez conspirații pe paginile de socializare, dar acum mă mănâncă degetele să expun o „pățanie” (nu o pot numi altfel) în atenția prietenilor virtuali și a studenților cu care am interacționat până acum. O voi face sub formă de „fairy-tale” ca să nu doară prea tare.

Se dă una bucată anunț, din partea studenților senatori că, – după ce Comisia de Etică a funcționat o bună perioadă ilegal, sau cel puțin, un membru a ocupat un loc ilegal (cu scuzele de rigoare, evident, că era începător și necunoscător), pe care l-a eliberat „când și-a dat seama că Hopa! Stai că nu e bine!”- există un loc vacant și studenți care nu fac parte din Senatul Universitar sunt invitați să-și depună candidaturile. Zis și făcut, se iau cinci bucăți studenți și scriu scrisori de intenție și CV-uri și merg cu toată încrederea să-și depună candidaturile. Se trezește una bucată student să aplice cu un formular de candidatură (ce tupeu) la care atașează toate celelalte documente solicitate de Senatori.

Într-o zi, cu soare, călduță și plină de vibe bun, studenții primesc o invitație pentru a-și expune calitățile și pentru a detalia informațiile din CV și scrisoarea de intenție. Numai că, ce să vezi!?, întrebările au fost total pe lângă subiect. Să ne înțelegem, subiectul era Comisia de Etică. Câteva întrebări, care mi-au rămas în minte, și pe care le-am dezbătut și cu oglinda din baie, vreau să vi le arăt și vouă: 1. Cum ați aduce voi (studenții care candidează pentru Comisia de Etică, da?) 1000 de studenți la un eveniment în cadrul Universității? Păi dragilor, ce are a face? Vă spun acum, ca și atunci, nu are nimic a face Etica (ca structură) cu evenimentele. 2. Cum ați rezolva un presupus conflict între Rector și Președintele Senatului? Vă zic și acum ca și atunci: depinde de conflict, și aceste conflicte nu le poți presupune, bine ar fi să nu se întâmple, iar dacă sunt, ai LEN, Carta și Regulamentul de Etică la îndemână. O altă discuție a făcut referire la dezbaterile referitoare la modificarea Cartei. Contra-candidata mea care a obținut „voturile de încredere” a spus că a contribuit, din prisma funcției pe care o ocupă în cadrul asociației studențești din care face parte, cu propuneri. Pentru asta o felicit sincer! Iar eu, în naivitatea mea, am întrebat-o (iarăși cât tupeu) dacă a fost și ea la dezbateri? Mi-a răspuns zicând că a avut reprezentați (adică membrii din asociație) însă, draga mea, iartă-mă că te contrazic, dar nu ai avut pe nimeni (oups, ce să fac dacă am fost acolo și pot numi studenții care au fost, nici măcar senatoarea care m-a întrebat dacă am fost, nu a fost prezentă la dezbateri! vai vai, prea multe văd!).

Așadar, nu că aș fi fost eu cea mai pregătită, nici pe departe, chiar dacă mă așteptam să primesc întrebări din Regulamentul de Etică, pe care îl aveam proaspăt citit, și poate din LEN, la care nu știu dacă aș fi răspuns, dar să iau parte la un interviu total pe lângă subiect, care a centrat atenția pe Asociații Studențești și nu pe Etică, well, cred că nu am nimerit eu în locul potrivit și momentul a fost total nepotrivit.

Nu poți avea așteptări prea mari de la oameni pentru care regulamentele sunt doar hârtii, de la oameni care au ocupat funcții ilegal, de la oameni care au intrat într-o structură prin Conflict de interese (Uite temă dragă viitoare membră în Comisia de Etică) și cu atât mai puțin, de la oameni care își urmăresc interesele proprii și nu interesele comunității pe care o reprezintă.

Finalul poveștii se deduce, și postarea o făceam și dacă intram în comisie, tocmai ca model de AȘA NU!, însă am vrut să nu influențez voturile pentru candidați. Cu asta, vă urez succes și poftă la cafelele din Black and White în timp ce puneți țara la cale 😀

 

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Denisa says:

    Din punctul meu de vedere articolul ar trebui sa se numeasca “Patania unei studente care a facut gresala sa nu inteleaga ca poate nu e cea mai buna din univers”. Da, din pacate in ziua de azi nu toata lumea poate sa accepte ca poate nu e cel mai bun intr-un anumit domeniu si e mereu mai usor sa aruncam cu noroi in altii decat sa ne analizam minusurile si sa incercam sa evoluam, invatand din plusurile contracandidatilor. Ma intreb de ce oare, daca functia era deja ocupata cum ai sugerat, contracandidata ta nu a obtinut decat 50% din voturi asa cum spui. Sau probabil asteptarile tale erau 100% din voturi? Daca ai luat totusi o parte din voturi inseamna ca ai fost si tu apreciata,dar probabil persoana care a castigat a avut cu ceva mai multe plusuri decat tine, iar tu nu poti sa accepti asta. Din ce ai scris , tu nu te legi doar persoana care a castigat, ci si de studentii senatori, pretinzand ca alegerea facuta de ei nu este corecta. Dar oare parerea ta personala e mai importanta decat cea a celor 6 senatori ( care probabil au o parere mai argumentata decat tine avand in vedere ca ocupa aceasta functie de ceva vreme)? De obicei tulburarea narcisista se trateaza la psiholog nu in social media.

    Apreciază

  2. Alexandra says:

    Consider ca toată lumea are șanse egale când concurează pentru un anumit post. Un astfel de articol nu își are locul într-o revistă ce se dorește a fi academică.

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.