UN AN ȘI JUMĂTATE Comisia de Etică a Universității din Oradea a funcționat ILEGAL!

Comisia de Etică_lipsă documenteConform Legii Educației Naționale (art. 306, alin. 2) și Codului de Etică și Deontologie Universitară al Universității din Oradea (art. 38, alin. 2), structura și componența Comisiei de Etică este propusă de către Consiliul de Administrație, avizată de către Senatul universitar și aprobată prin decizie de către rector! În cazul studenților, la nivelul Universității din Oradea există un vot secret și direct din partea studenților senatori!

Un student, Alin CÎNDEA, a făcut parte din Comisia de Etică din aprilie 2018 până săptămâna trecută, când și-a dat demisia (!), fără să fie avizat de Senatul universitar sau numit prin decizie de rector! Conform unor specialiști în drept consultanți, toate deciziile luate de Comisia de Etică a Universității din Oradea sunt nule! El este cel care în vară organiza alegeri „secrete” pentru desemnarea studenților în Comisia de Etică printr-un sondaj pe un grup de chat!alegeri Comisia de Etică pe facebook

La început de iulie 2019 s-a vacantat un loc în Comisia de Etică a Universității din Oradea, iar conform Codului de Etică și Deontologie Universitară al Universității din Oradea studenții reprezentanți în Comisia de Etică „sunt aleși prin votul direct și secret al studenților din Senat”.

Sarcina de a organiza alegerile i-a revenit președintelui studenților în Senat, Alin CÎNDEA, dar acesta în loc să organizeze alegeri prin „vot direct și secret” le-a organizat printr-un sondaj pe un grup de chat pe Facebook. În plus, pe grupul respectiv nici nu se aflau toți studenții senatori. Alegerile au fost validate inclusiv de Senatul Universității din Oradea (https://www.uoradea.ro/display19520), iar scuza oficială este că…

„eram nou numit în calitatea de Președinte al Studenților Senatori, eu preluând toate sarcinile într-un timp foarte scurt”

Alin CÎNDEA, președintele studenților senatori și student reprezentant în Consiliul de Administrație al Universității din Oradea

….chiar dacă el însuși este membru al Comisiei de Etică din aprilie 2018.

Informațiile au fost obținute prin două cereri în baza Legii 544/2001. Universitatea din Oradea a trimis răspuns la prima cerere înaintată în 24 iulie 2019 la 4 octombrie 2019, iar la ceea de a doua în 30 de zile.

 

Răspuns Legea 544-2001 – alegeri organizate pe messenger

Răspuns Legea 544-2001 – student ilegal în Comisia de Etică

 

 

 

scris de Roland Olah

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.