Universitatea din Oradea se pregătește pentru Competiția Internațională „Robotics Championship”

dl5193Universitatea din Oradea prin Departamentul de Mecatronică a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică anunță desfășurarea celui de-al doilea workshop destinat elevilor şi studenţilor pasionați de robotică și tehnologie care va avea loc joi, 14 martie, de la ora 16.00, la parterul Bibliotecii Universității din Oradea. Acesta este unul din cele 6 workshopuri organizate în cea de-a 9-a ediție a Concursului Internațional Robotics Championship, care va avea loc anul acesta în perioada 3 – 5 mai 2019, în Oradea, la Era Shopping City.

Următoarele workshopuri sunt programate pe 21 martie, 28 martie, 4 aprilie, 11 aprilie și vor avea loc în cadrul Universității din Oradea. Până la finalul workshopurilor elevii au posibilitatea de a asambla kit-urile de roboți autonomi de line follower și minisumo care sunt pregătite în următoarea perioadă, majoritatea suporturilor și roților fiind deja printate, cu mențiunea că  pentru elevi nu există nicio taxă de înscriere sau de participare, toate materialele fiind achiziționate cu ajutorul Departamentului de Mecatronică din cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică sau de alte firme care doresc să sponsorizeze acțiunile.dl5199

Echipa organizatoare a concursului Robotics Championship a desfășurat prezentări de promovare a workshopurilor și a concursului în liceele orădene fiind încheiate contracte de colaborare cu 10 dintre acestea. „Am prezentat atât Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică cât și Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației înainte de prezentarea concursului, a workshopurilor (care precizez că sunt singurele la nivel de țară care sunt organizate de o facultate de inginerie) și pe lângă toate acestea și susținute de mentori voluntari ai facultăților I.M.T. și I.E.T.I. sau elevi de la Liceul Greco-Catolic, și cu componente cumpărate din fonduri proprii pentru elevii dornici să construiască un robot” a declarat Anton Daniel, coordonatorul Concursului Robotics Championship.

Toată munca de promovare în licee a acestor workshop-uri de robotică, a dus până în prezent, la înscrierea a peste 150 de participanți, majoritatea fiind elevi din liceele orădene, și 20 de membri noi în clubul de Robotică, care se organizează în cadrul Departamentului de Mecatronică.dl5195

Pentru ediția din acest an a concursului Robotics Championship organizatorii așteaptă peste 250 de participanți din țări precum Mexic, Tunisia, Estonia, Turcia, Polonia, India, Mongolia, Indonezia etc., pe lângă cei din țară, pasionați de robotică, gata să participe la cele 11 probe pentru titlurile de campioni.

Prin organizarea concursului din acest an dorim să deschidem colaborări internaționale între studenți și companii, în vederea asigurării dezvoltării unei noi generații de ingineri, programatori și proiectanți, rezultatul scontat al evenimentului fiind dezvoltarea studenților și elevilor, oferindu-le un avantaj semnificativ vis-a-vis de metodele convenționale de învățare.

Vă invităm să urmăriți site-ul Robotics Championship www.rc.univoradea.ro pentru informații detaliate și update-uri privind competiția.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.