Investiții de 6 milioane de euro în campusul Universității din Oradea. Se demarează proiectul „Smart Campus”

Universitatea-din-OradeaLuni, 18 februarie a.c., Universitatea din Oradea a semnat cel mai mare contract de finanțare din fonduri externe nerambursabile pentru reabilitarea spațiilor de învățământ și cercetare, Proiect nr. 119836 “ SMART CAMPUS – UNIVERSITATEA DIN ORADEA”, P.O.R. 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 29.990.509,89 lei (aproximativ 6 milioane euro) din care valoarea cofinanțării eligibile a Universității din Oradea este de 599.810,20 lei. Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni.

Investiţia propusă spre finanţare prevede:

  1. realizarea de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere, echipare/dotare a unei suprafețe totale de 5027 mp, pentru următoarele clădiri ale Universității din Oradea:  Clădirea E, F –  Campus central, Clădirea V3 – Campus central, Corpurile  C 49, C 53, C 54, C 55 – Campus II;
  2. dotarea specifică a infrastructurii educaţionale universitare supusă intervenţiei (Amfiteatre, Săli curs, Săli seminar, Laboratoare, Săli studiu, Săli cercetători, Săli doctoranzi);
  3. implementarea unor măsuri de eficientizare energetică pentru creşterea eficienţei energetice a acestora;
  4. dotarea cu un punct termic independent cu energie geotermală în Campus II;
  5. crearea de facilități  pentru accesul persoanelor cu dizabilități conform „Normativului privind adaptarea clădirilor civile şi spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000” şi facilități suplimentare.

Pentru încălzirea spațiilor reabilitate şi modernizate prin proiect, se va utiliza apa geotermală reziduală (care a trecut deja prin schimbătoarele de căldură) și cu ”baterii” de pompe de căldură.

Mulțumesc echipei care s-a implicat în scrierea proiectului cu finanțare din fonduri externe nerambursabile din care au făcut parte: Prorector prof. univ. dr. Marcela Prada – Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, prof. univ. dr. Anca Dodescu – Facultatea de Științe Economice și ec. Adrian Nicula – Director General Administrativ.

Menționez că Universitatea din Oradea a mai depus o cerere de finanțare din fonduri externe nerambursabile ca și continuare la acest proiect, în vederea reabilitării corpurilor A, B, C și M, suma solicitată fiind de aproximativ 6 milioane de euro. În prezent proiectul se află în procedura de evaluare.

prof. univ. dr. habil. Constantin BUNGĂU,

rectorul Universității din Oradea

 

sursa: www.media.uoradea.ro

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.