Progamul „Investește în Tine” – credite fără dobândă pentru educație, sănătate sau dezvoltare personală

investe_in_tineIncepand de astazi, 15 octombrie 2018, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii va acorda garantii pentru creditele acordate de bancile participante in cadrul Programului Investeste in Tine, in calitate de mandatar al Ministerului Finantelor Publice.

Beneficiarii programului Investeste in Tine sunt persoanele fizice cu cetaţenie romana, cu domiciliul in Romania, tineri intre 16 si 26 de ani daca sunt in sistemul de invatamant sau urmeaza cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educatiei Nationale, dar si persoane intre 26 si 55 de ani daca sunt in sistemul de invatamant sau urmeaza cursuri de reconversie profesionala.

Valoarea creditului pentru tinerii intre 16 si 26 de ani poate fi de pana la 40.000 de lei cu posibilitatea de a fi suplimentat cu inca 20.000 de lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza in perioada derularii programului. Pentru persoanele intre 26 si 55 de ani valoarea creditului poate fi de pana la 35.000 de lei, cu posibilitatea suplimentarii acestuia cu inca 20.000 de lei daca beneficiarul este angajat sau se angajeaza in perioada derularii programului.

Garantia oferita de FNGCIMM in numele si contul statului este de 80 % din valoarea creditului, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, precum si orice alte costuri generate de participarea la Program adiacente creditului. Pentru anul 2018, plafonul total al garantiilor care pot fi emise este de 600 de milioane de lei.

Sumele obtinute prin accesarea creditelor pot fi utilizate pentru decontarea cheltuielilor eligibile dintre care amintim cheltuielile pentru educatie, cum ar fi plata cursurilor de specializare/calificare/pregatire profesionala, taxele pentru studii aprofundate (master, doctorat, MBA etc.) la unitati de invatamant din Romania, plati pentru achizitionarea cartilor, rechizitelor, revistelor de specialitate, taxele de participare la manifestari stiintifice si concursuri din Romania, costurile de transport pentru participarea la manifestari stiintifice din Romania sau din strainatate. Sunt eligibile si cheltuielile de achizitionare de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chiriilor, a utilitatilor, locurile de cazare in camine scolare sau studentesti. De asemenea, sunt eligibile plati precum taxe la gradinta, cresa sau scoala privata din Romania, abonamente culturale la cinema, teatru, opera, biblioteca, muzee, costurile publicarii cartilor sau al studiilor de specialitate, cheltuielile cu instrumente si echipamente pentru prestatiile culturale.

Tot prin Programul Investeste in Tine pot fi acoperite cheltuieli pentru sanatate, cum ar fi costul medicamentelor, analizelor medicale, serviciilor dentare sau interventiilor chirurgicale care nu sunt acoperite de Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate sau de programele nationale de sanatate publica. O alta parte a cheltuielilor eligibile prin program o constituie cheltuielile cu echipamentele sportive de uz personal si abonamentele la activitati sportive (fitness, inot etc.).

De asemenea, creditul Investeste in Tine poate fi utilizat si pentru a finanta o parte din constructia sau achizitia unei locuinte si pentru modernizarea sau renovarea locuintei.

Incepand de astazi, 15 octombrie 2018, programul este operational prin intermediul CEC Bank, urmand ca si alte banci sa isi anunte participarea la Program.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.