Ghid pentru identificarea plagiatului în lucrările științifice elaborat de CNECSDTI

plagiatGhidul pentru identificarea plagiatului în lucrările științifice prezintă principii generale și bune practici (procedee specifice) în diagnosticarea plagiatului. Poate fi un instrument util în diagnoza cazurilor de nerespectare a deontologiei de cercetare științifică. Este destinat, în principal, activității de la nivelul Consiliului Național de Etică dar poate fi folosit ca ghid și în alte situații similare din spațiile academic-universitare. 

După definirea plagiatului, textul introduce principii de bază în diagnosticarea acestui gen de fraudă intelectuală. Urmează secțiunile referitoare la principii și procedee de identificare a plagiatului.

Ghid pentru identificarea plagiatului în lucrările științifice

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) din România este un organism consultativ, fără personalitate juridică, pe lângă autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare, Ministerul Cercetării și Inovării (art. 5-8 din Legea 206/2004). Secretariatul tehnic al CNECSDTI este asigurat de Ministerul Cercetării şi Inovării.

Consiliul Național de Etică are ca atribuţie principală analiza sesizărilor de abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare, şi în cazurile în care constată că au avut loc abateri, recomandarea de sancţiuni către autorităţile competente, conform legii.

De asemenea, anul trecut ANOSR și Societatea Academică din România au lansat două ghiduri pentru a-i ajuta pe studenți să respecte standardele de scriere academică:

Sursa: cne.ancs.ro

Sursa foto

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.