Studenții de peste 26 de ani depind de Senatul României!

Studenții-de-peste-26-de-ani-depind-de-Senatul-RomânieiAlianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită adoptarea de către Senatul României a amendamentului ce poate rezolva problema studenților de peste 26 de ani cu privire la transportul feroviar intern.

ANOSR a introdus un amendament la Legea educației naționale nr. 1/2011. Acesta a fost adoptat de către Comisia pentru învățământ, Știință, Tineret și Sport a Senatului României, datorită susținerii politice a tuturor partidelor, în special de către Partidul Social Democrat, partid care și-a asumat acordarea acestui drept pentru studenți în cadrul campaniei Viitorul Implică Studenții (V.I.S.). Amendamentul a fost depus de senatorul Vlad Alexandrescu, membru al Uniunii Salvați România (USR).  El se regăsește în Propunerea legislativă privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului (L 450/2017)Totuși, aprobarea acestui amendament de către plenul senatului a fost amânată de nenumărate ori.

Situația gratuității la transportul feroviar intern pentru studenți a luat diferite întorsături în ultimul an. În februarie 2017, studenții primeau vestea că vor circula gratuit pe toate tipurile de tren la clasa a II-a , odată cu vestea care îi anunța și de faptul că vor avea parte de burse dublate. După cum bine știm că minunile nu durează mult, Parlamentul a dorit să limiteze numărul de călătorii gratuitemodificare pe care am criticat-o vehement și împotriva căreia am realizat demersurile necesareANOSR a avut un punct de vedere exprimat și solicitări punctuale și în distribuirea noilor legitimații de transport, solicitând public, dar și individual, prin trimiterea unor adrese către universități, să realizeze cât mai rapid demersurile necesare pentru ca studenții să-ți primească legitimațiile în timp util.

Problema cea mai apăsătoare și îngrijorătoare deopotrivă, declanșată în urma unei interpretări eronate a legislației de către Direcția Generală Juridic din cadrul Ministerului Educației Naționale (MEN), a survenit la jumătatea anului trecut. Interpretarea în cauză a condus și conduce la situația în care un număr important de studenți nu pot beneficia de un drept care, în mod normal, li s-ar fi cuvenit. ANOSR a  semnalat această problemă încă de la începutul apariției acesteia și a încercat să găsească o soluționare cât mai rapidă. De aceea, am solicitat guvernului și parlamentului să rezolve situația creată cât mai rapid pentru a nu permite perpetuarea acesteia.

Așadar, solicităm, din nou, Parlamentului și în special Senatului României, în calitate de cameră decizională în acest caz, să adopte cât mai urgent propunerea legislativă L 450/2017 și astfel să modifice cadrul legislativ care restricționează nejustificat un drept cuvenit studenților ce depășesc vârsta de 26 de ani, astfel încât să nu mai existe niciun dubiu privitor la acesta și să îl poată exercita.

„Am ajuns în momentul în care Senatul României poate reglementa rapid problema gratuității la transportul feroviar intern pentru studenții cu vârsta de peste 26 de ani. Din acest motiv, le solicităm senatorilor să adopte propunerea legislativă L 450/2017, astfel încât situația să reintre în normalitate. Colegii noștri cu vârsta de peste 26 de ani au fost amăgiți în tot acest timp. Avem speranța că situația se va remedia cât mai rapid, printr-un vot pozitiv al senatorilor.” – Marius DEACONU, președinte ANOSR

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.