Tot ce trebuie să ştii despre cazarea în căminele Universității din Oradea (I)

cazareUltimele două săptămâni înainte de începerea anului universitar sunt perfecte pentru a realiza ultimele planuri de vacanță, dar inevitabil gândul ne duce tot mai des la noul an universitar.  

Această perioadă însă, pentru colegii noștri căminiști reprezintă o perioadă agitată de așteptare, de verificat liste la cămine și facultate, depus contestații, de dezamăgire, dar și de satisfacție.

Prin seria de articole „Tot ce trebuie să ştii despre cazarea în căminele Universității din Oradea” ne propunem să venim în ajutorul studenților căminiști și nu numai, prin informarea lor și explicarea unor proceduri mult prea birocratice.

În primul articol, trecem în revistă locațiile de cazare, locurile și taxele de cazare percepute de Universitatea din Oradea.

Capacitatea de cazare asigurată de Universitatea din Oradea reprezintă 1392 de locuri în trei cămine proprii și într-un cămin închiriat de la Primăria Municipiului Oradea. Cele trei cămine proprii, situate chiar în campusul Universității oferă 1092 de locuri de cazare. În Căminele C1 (băieți) și C2 (fete) asigură cazare pentru 892 de studenți, după cum urmează:

  • camere de 4-5 locuri la un tarif de 80 lei / lună / persoană (studentul bugetat) sau 140 lei / lună / persoană (studentul cu taxă);
  • camere de 3 locuri la un tarif de 100 lei / lună / persoană (studentul bugetat) sau 150 lei / lună / persoană (studentul cu taxă);

În ianuarie 1999 este demerată construcția unui nou cămin, intrat în mentalul colectiv drept „Căminul Nou”, dar care nici astăzi, după aproape 19 ani, nu este finalizată în totalitate. O aripă a clădirii, oferă 200 de locuri de cazare în camere de 3 locuri, tarifele fiind de 130 lei / lună / persoană (student bugetat), 180 lei / lună / persoană (student cu taxă).

Printr-un contract de închiriere semnat cu Primăria Municipiului Oradea, Universitatea pune la dispoziția studenților un cămin pe str. Poieniței nr. 25, în campusul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu”. În prezent găzduieşte studenți în camere de 4-5 locuri, tarifele practicate fiind 60 lei / lună / persoană (student bugetat) și 110 lei / lună / persoană (student cu taxă).

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.