Organizațiile studențești solicită introducerea obligativității utilizării unor softuri „antiplagiat” pentru orice lucrare de finalizare a studiilor

Vrem să cunoaștem rezultatele evaluărilor cadrelor didactice de către studenți în mod transparent!În contextul actual, în care sistemul educațional românesc se confruntă cu val fără precedent de cazuri de plagiat descoperite, care reprezintă cel mai probabil doar o mică parte a acestui fenomen, organizațiile studențești consideră că adoptarea unei astfel de măsuri de prevenție a cazurilor de fraudă academică ar contribui semnificativ la limitarea acestui fenomen.

De aceea, Asociația Geografică „Simion Mehedinți”, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, Asociația Studenților Stomatologi din Oradea, Asociația Studenților Farmaciști și Coaliția pentru Universități Curate au solicitat Universității din Oradea introducerea obligativității utilizării unor softuri „antiplagiat” și întocmirii de rapoarte de similitudini pentru orice lucrare de finalizare a unui ciclu de studii, care să fie atașat acesteia în momentul predării ei pentru evaluarea finală. Anterior acestui moment, studenții vor avea posibilitatea să mai acceseze de maximum 2 ori respectivul program pentru aceeași lucrare, în vederea unor testări preliminare.

Credem că, universitatea ar trebui să adopte o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea acestui fenomen. Există numeroase cazuri de plagiat involuntar, care ar putea fi depistate înainte de depunerea lucrării pentru evaluarea finală dacă universitatea ne-ar putea pune la dispoziție softuri specifice.

Printre avantajele măsurii propuse se regăsesc:

  • contribuie la combarea plagiatului comis involuntar de către studenți;
  • ajută la îmbunătățirea calității lucrărilor de finalizare de studii;
  • conduce la evitarea potențialelor situații/sesizări care pot apărea ulterior emiterii unui titlu academic și care pot contribui la scăderea credibilității valorii diplomelor acordate de universitate;
  • constituie o metodă de asigurare a calității și integrității procesului de învățământ.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.