Organizațiile studențești cer transparentizarea evaluării cadrelor didactice de către studenți

Vrem să cunoaștem rezultatele evaluărilor cadrelor didactice de către studenți în mod transparent!Asociația Geografică „Simion Mehedinți”, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, Asociația Studenților Stomatologi Oradea și Asociația Studenților Farmaciști Oradea, împreună cu Coaliția pentru Universități Curate au solicitat conducerii Universității din Oradea publicarea acestor rezultate pe site-ul instituției, individual pentru fiecare cadru didactic în parte!

Fiecare student care a evaluat un cadru didactic trebuie să aibă dreptul să cunoască rezultatele acestor evaluări, precum și măsurile pe care conducerea Universității din Oradea le ia în urma acestui proces.

Ne dorim atât ca metodele de predare să fie îmbunătățite și adaptate constant nevoilor studenților, cât și ca profesorii să trateze cu atenție și seriozitate problemele semnalate de studenți. De asemenea, credem că cei mai performanți și apreciați profesori ar trebui motivați pentru a-și îmbunătăți continuu prestația.

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți reprezintă un aspect fundamental în procesele de asigurare internă a calității învățământului superior. Prin urmare, dorința noastră este de a îmbunătăți modalitatea în care acest proces se desfășoară, dorindu-ne să devină mult mai important și relevant în ansamblul sistemului de asigurare internă a calității la nivel instituțional. În acest sens, transparentizarea rezultatelor acestor evaluări constituie un pas semnificativ pentru îmbunătățirea situației actuale.

Temeiul legal pe care se fundamentează  solicitarea organizațiilor:

      Art. 303 alin. (2) din Legea Educației Naționale: „Evaluarea de către studenți a prestației cadrelor didactice este obligatorie. Rezultatele evaluărilor sunt informații publice.

   Art. 11 alin. (2) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului (O.M 3666/2012): „Universitatea va publica rezultatele evaluării cadrelor didactice de către studenți pe site-ul propriu, în format lizibil, în condițiile legislației în vigoare. Rezultatele vor conține centralizarea tuturor evaluărilor pentru fiecare profesor în parte.”

Considerăm important ca, pe lângă publicarea rezultatelor evaluărilor, acestea să fie prelucrate statistic, pe departamente, facultăți şi universitate, şi analizate la nivel de facultate şi universitate în vederea formulării de politici privind îmbunătățirea calității actului de predare. Astfel, metodele de predare ar putea fi îmbunătățite și adaptate constant nevoilor studenților. De asemenea, este deosebit de important ca în urma fiecărui proces de evaluare să existe un plan de măsuri adoptat, la nivelul fiecărui departament, pentru fiecare cadru didactic în parte.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.