Start-Up Nation: finanţarea nerambursabilă de până la 200.000 lei

normele-de-aplicare-ale-programului-start-up-nation-romania-in-consultare-publica-s1431Start-Up Nation este un program prin care statul român oferă până la 200.000 de lei celor care vor să pornească un IMM. Cei 200.000 de lei (suma maximă care poate fi accesată de o persoană prin acest program) sunt nerambursabili și reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pe scurt, spre deosebire de alte programe de finanțare, statul nu îi mai cere antreprenorului să plătească o parte din cheltuielile care survin odată cu deschiderea unei noi companii.

Modelul de plan de afaceri pentru Start-Up Nation este disponibil pe site-ul Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Poți să-l descarci dând click pe acest link.

Site-ul Start-up.ro menționează că în programul Start-Up Nation vor fi eligibile afaceri noi, create după 30 ianuarie 2017, din domeniile producție (industrie prelucrătoare), industrii creative, servicii, comerț. Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Orice cheltuială inclusă în bugetul planului de afaceri trebuie să se încadreze în una dintre următoarele categorii: licențe, software; salarii (limitate până la salariul mediu pe economie și 12 luni); echipamente de climatizare/încălzire, mobilier; echipamente și utilaje, autoutilitare,echipamente IT; chirii; realizarea unei pagini web, promovare; cursuri de antreprenoriat, consultanță. În plus, merită menționat faptul că dacă nu ești plătitor de TVA, vei avea acces la până la 200.000 de lei cu TVA. Dacă ești plătitor de TVA, atunci poți primi până la 200.000 de lei fără TVA, iar TVA-ul îl acoperi chiar tu.

Alte informații și documente privind proiectul Start Up Nation 2017 se găsesc aici!

 

Sursa text

Sursa imagine

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.