Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti” ediţia a VI-a

FB_cover_SVFP-2017_scoala_0Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“ este proiectul de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană și Memorialului Închisoarea Pitești.  La cea de-a șasea ediție veți avea șansa să intrați în contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste și cu poveștile lor de viață, cunoscând modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă, și veți dialoga cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România.

Ediţia a VI-a se va desfăşura la Memorialul Închisoarea Piteşti între 20-24 iulie şi va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi ale scenei culturale legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. În același timp, vă veți bucura de un dialog deschis cu foști deținuți politic, care vă vor fi ghizi prin fostele închisori.

La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-urile www.istoriecontemporana.ro și www.inchisoareapitesti.org până duminică, 2 iulie (inclusiv) şi să le trimită la adresa de e-mail contact@istoriecontemporana.ro. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri miercuri, 5 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

Calendar:

  • Termenul limită de trimitere a formularelor: 2 iulie
  • Evaluarea formularelor: 3-4 iulie
  • Anunţarea rezultatelor: 5 iulie
  • Şcoala de Vară: 20-24 iulie   

Datorită formatului Școlii de Vară, precizăm că limita superioară de vârstă a participanţilor este de 30 de ani, iar urmarea unei forme de învăţământ superior în momentul Şcolii de Vară nu este obligatorie pentru cei care au ciclul de licenţă absolvit sau urmează să susţină examenul de admitere la facultate. De asemenea, pentru a permite cât mai multor studenţi să beneficieze de experienţa Şcolii de Vară, candidaturile participanţilor din anii precedenţi nu vor fi acceptate. Sunt acceptate însă candidaturile din Republica Moldova, sub rezerva obţinerii vizei de intrare în România, dacă este necesară.

Pentru înscriere şi informaţii legate de admitere, ne puteţi scrie la contact@istoriecontemporana.ro sau ana.teodorescu@istoriecontemporana.ro.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.