Studenții farmaciști promovează automedicația rațională

Untitled designÎn 8 martie a.c. studenții farmaciști au desfășurat campania Automedicația Rațională – Antibiotice, proiect prin care au urmărit informarea populației despre consumul medicamentelor, dar și despre rezistența la antibiotice.

Campania Automedicația Rațională – Antibiotice este un proiect desfășurat de Asociația Studenților la Farmacie din Oradea – ASFO, sub egida Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România – FASFR. Proiectul s-a desfășurat simultan în 9 centre universitare.

Automedicația este alternativa multor persoane din cauza comodității și a rapidității cu care se tratează unele simptome fără a conștientiza dereglările pe care le-ar putea produce medicamentele luate fără consult de specialitate în organismul uman. O medicație corectă este întotdeauna cea bazată pe sfatul medicilor și farmaciștilor.

Prin Campania Automedicația Rațională – Antibiotice, organizat sub egida FASFR, ne-am propus să atragem atenția populației asupra pericolelor ce reprezintă automedicația. Recomandăm tuturor cetățenilor să nu se recurgă la acest lucru, ci înainte de a lua un medicament să se consulte cu medicul de familie sau cu farmaciști!

Rebeca Ienciu – președinte ASFO

În 8 martie studenții farmaciști au oferit informații utile oamenilor și au aplicat chestionare pe str. Republicii, iar în de 9 martie au organizat un flash-mob prin care au încercat să simbolizeze motto-ul campaniei: STOP AUTOMEDICAȚIEI, STOP ANTIBIOTICE LA ÎNTÂMPLARE.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.