Studenții farmaciști promovează automedicația rațională

Untitled designÎn 8 martie a.c. studenții farmaciști au desfășurat campania Automedicația Rațională – Antibiotice, proiect prin care au urmărit informarea populației despre consumul medicamentelor, dar și despre rezistența la antibiotice.

Campania Automedicația Rațională – Antibiotice este un proiect desfășurat de Asociația Studenților la Farmacie din Oradea – ASFO, sub egida Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România – FASFR. Proiectul s-a desfășurat simultan în 9 centre universitare.

Automedicația este alternativa multor persoane din cauza comodității și a rapidității cu care se tratează unele simptome fără a conștientiza dereglările pe care le-ar putea produce medicamentele luate fără consult de specialitate în organismul uman. O medicație corectă este întotdeauna cea bazată pe sfatul medicilor și farmaciștilor.

Prin Campania Automedicația Rațională – Antibiotice, organizat sub egida FASFR, ne-am propus să atragem atenția populației asupra pericolelor ce reprezintă automedicația. Recomandăm tuturor cetățenilor să nu se recurgă la acest lucru, ci înainte de a lua un medicament să se consulte cu medicul de familie sau cu farmaciști!

Rebeca Ienciu – președinte ASFO

În 8 martie studenții farmaciști au oferit informații utile oamenilor și au aplicat chestionare pe str. Republicii, iar în de 9 martie au organizat un flash-mob prin care au încercat să simbolizeze motto-ul campaniei: STOP AUTOMEDICAȚIEI, STOP ANTIBIOTICE LA ÎNTÂMPLARE.

Reclame

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.