Acces la baze de date internationale pentru studentii UO

Începând cu sfârşitul lunii mai 2016, studenţii Universităţii din Oradea, alături de cadrele didactice au acces la baze de date internaţionale, unde pot accesa volume şi articole ştiinţifice. Asociaţiile studenţeşti militează de mai mulţi ani pentru ca şi studenţii orădeni să intre în normalitate şi să fie conectaţi la literatura de specialitate de ultimă oră.

Având în vedere costurile care implică accesul liber la aceste surse de informare, situate undeva la sute de mii de euro pe o perioadă de câţiva ani, vă invităm să utilizaţi aceste informaţii într-un număr cât mai mare!

Einformaion

Pagina de start pentru accesul la baze de date internaţionale aacesibile studenţilor Universtiăţii din Oradea.

Ne exprimăm totuşi dezamăgirea că accesul este relativ restricţionat la articolele din domeniul ştiinţelor umaniste, studenţii care ureamză aceste cursuri fiind văduviţi şi discriminaţi pe nedrept. Vom încerca să remediem această situaţie în cel mai scurt timp.

Pentru a avea acces la bazele de date, trebuie să urmaţi următorii paşi:

  1. Să aveţi un cont de Office365, astfel încât să puteţi utiliza adresa de e-mail arondată cu amprenta instituţională (nume@student.uoradea.ro). Studentocraţia  a scris despre cum puteţi să vă accesaţi acest cont aici. În cazul în care sunt probleme de logare studenți, respectiv probleme cu accesul la platforma  să vă adresaţi doamnei Gianina Botău cu sediul în Biblioteca Universității la biroul E. 2.16.a. (email: gbotau@uoradea.ro).
  2. Accesaţi pagina de web http://www.e-nformation.ro/.
  3. Apăsaţi butonul Înscrie-te, şi înregistraţi-vă cu adresa de e-mail specifică platformei Office 365.
  4. După ce urmaţi toţi paşii, vă logaţi cu adresa de e-mail şi parola stabilită, apăsaţi butonul galben Profi instituţional, aflat în colţul dreapta sus, lângă secţiunea COntul meu şi Logout.
  5. Aţi ajuns la final! Acum aveţi acces la următoarele baze de date internaţionale: ScienceDirect Freedom Collection, ElsevierSpringerLink Journals, Springer, Web of Science – Core Collection, Journal Citation Reports, Derwent Innovations Index şi Thomson Reuters
anelis_plus_logo

Accesul se realizează prin intermediul platformei AnelisPlus, consorţiu în care Universitatea din Oradea este membru din mai 2016.

Vă dorim mult succes în utilizarea acestor baze de date ştiinţifice şi vă atragem atenţia că lucrările voastre de licenţă, disertaţie, doctorat, sau chiar referate şi lucrări pentru cursuri şi seminarii sunt mult mai valoroase şi relevante dacă conţin articole provenite de pe aceste platforme.

Pentru orice alte detalii, nelămuriri sau întrebări suplimentare, vă stăm la dispoziţie pe pagina de facebook Studentocraţia, respectiv prin mail la adresa marius.deaconu(@)gmail.com.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.