Informatii pentru studentii caministi

Universitatea din Oradea va demara în cursul acestei veri un proces complex de reabilitare a căminelor studențești C1 și C2, proces pentru care asociațiile studențești au militat în ultimii ani și au reușit în urma negocierilor purtate cu reprezentanții universității să fie alocată suma de 1.671.000 lei, care vor fi investiţi în diferite facilităţi.

Aceste lucrări sunt absolut necesare, având în vedere vechimea unităților de cazare și lipsa investițiilor capitale din ultimii ani.

De asemenea, conducerea Universității din Oradea, prin doamna Prorector conf. univ. dr. Olivia Ligia Burtă, a inițiat un proces amplu de consultare al studenților din căminele UO, în vederea revizuirii unor regulamente și a îmbunătățirii facilităților de cazare. În cursul acestei săptămâni au avut loc trei astfel de întâlniri, în cursul cărora s-au dezbătut mai multe aspecte.

Având în vedere că a fost vorba de consultări, conducerea Universității din Oradea a propus mai multe schimbări începând cu anul universitar următor, printre care supravegherea video, achiziţionare de plite electrice, frigidere, mașini de spălat, organizarea unor spaţii destinate uscãrii rufelor etc. În continuare, reacțiile venite din partea studenților vor fi analizate și se vor aplica modificările necesare, în asentimentul studenților cazați și pentru îmbunătățirea condiiților de cazare.

Deși nu au fost parte activă în aceste consultări până în acest moment, spre deosebire de alți studenți reprezentanți cum sunt cei din Senat, asociațiile studențești vor milita pentru păstrarea cuantumului actual al taxelor, având în vedere că la sfârșitul anului 2015, existau în plus 618.832 lei care au fost utilizați cu o destinație diferită față de cea pentru care au fost alocați (subvenția cămine-cantine, practic pentru căminele studențești), suma totală care a fost împrumutată în ultimii ani de universitate de la cămine ajungnd la cifra de  5.669.000 lei.

Astfel, începând cu luna iulie, cele două cămine (C1 și C2) vor fi închise pentru a fi reabilitate, studenții urmând a fi transferați în alte spații de cazare ale universității.

Având în vedere anumite deficiențe de comunicare din ultima săptămână, vă aducem la cunoștință că în cursul zilei de luni (6 iunie) şi marţi (7 iunie) şefii de palier vor completa tabelele (cu toate variantele opţiunilor studenţilor) pentru a se putea organiza în timp util frontul de lucru, pentru reabilitarea cãminelor.

Studentocrația vă va informa permanent asupra pașilor care trebuie urmați în acest sens și vă încurajăm în continuare să ne scrieți pentru a semnala problemele voastre mai departe.

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. mirela says:

    Proces amplu de consultare a studentilor?????? Am fost anuntati ca se închide căminul si trebuie sa ne mute, ca nu se stie unde sau daca vom avea toti loc!! Ce proces amplu e asta?

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.