Se caută delegații de tineret ai României la ONU

Ministerul Tineretului şi Sportului lansează apelul de candidatură pentru desemnarea Delegaţilor de Tineret la Naţiunile Unite 2016 – 2017.

Prin Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” se urmăreşte implicarea directă a tinerilor în dezvoltarea politicilor internaţionale pentru tineret; promovarea în rândul tinerilor a politicilor de tineret, a mecanismelor de coordonare a acestora şi a importanţei programelor de tineret, ca parte integrantă a dezvoltării socio-economice; familiarizarea tinerilor din România cu tematica dezvoltării globale şi facilitarea contribuţiei lor la procesul de rezolvare a problemelor aferente acestui domeniu; susţinerea activităţilor şi iniţiativelor tinerilor din România.

Persoanele care își doresc să candideze ca Delegat de Tineret la Naţiunile Unite 2016 – 2017 trebuie să fie tineri, cetăţeni români care, la data depunerii candidaturii au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Candidaţii la competiţie trebuie să îşi fi desfăşurat activitatea în România în ultimele 6 luni (cel puțin) înainte de depunerea candidaturii pentru Programul 2016-2017.

Aplicanţii vor putea să își depună dosarul de candidatură în perioada  9 mai – 9 iunie 2016.  Acesta va cuprinde:

  • formularul de înscriere disponibil pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului 

  • un CV al candidatului, redactat în limba română, în model Europass;

  • un eseu de maximum 1000 de cuvinte, în limba engleză (font: Times New Roman; mărime 12; spaţiere 1,5) cu tema : viziunea candidatului privind Agenda ONU post 2015. Tema eseului este Priorităţile Organizaţiei Naţiunilor Unite până în 2030. Eşti consilierul Secretarului General ONU pentru o zi. Ai posibilitatea să-i propui priorităţile ONU pentru următorii 15 ani. Care ar fi cele mai importante două priorităţi şi de ce?

  • o scrisoare recentă de recomandare (din anul 2015 – 2016) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar – semnată, ştampilată (acolo unde se impune), scanată, şi să cuprindă datele de contact ale semnatarului pentru identificare.

Aceste documente vor fi trimise într-un singur e-mail – cu ataşamentul de preferinţă arhivat – la adresa international@mts.ro, cu menţiunea Delegat de Tineret la ONU.

Formular de înscriere candidatură pentru desemnarea Delegaţilor de Tineret la Naţiunile Unite 2016 – 2017

În urma evaluării tuturor aplicaţiilor vor fi selectaţi 10 candidaţi, 5 de sex feminin şi 5 de sex masculin care vor susţine un interviu faţă în faţă cu membrii comisiei de selecţie.

Calendarul procedurii de selecție:

  • 11 mai – 9 iunie 2016 – depunerea candidaturilor pe adresa de e-mail international@mts.ro. Ultima zi de depunere a candidaturilor – 9 iunie 2016, ora 23,59 – ora României

  • 10 iunie – 8 iulie 2016 – evaluarea candidaturilor

  • 11  iulie 2016 – afişarea rezultatelor

  • 12 – 13 iulie 2016 – depunerea contestaţiilor

  • 19 iulie 2016 – afişarea rezultatelor contestaţiilor şi a listei finale a candidaţilor admişi

  • 21 – 22 iulie 2016 – interviul şi dezbaterea finală, desemnarea Delegaţilor de Tineret 2016 – 2017.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.