Alegerile pentru funcția de rector al Universității din Oradea se vor relua joi

rectoriAlegerile pentru desemnarea funcției de rector al Universității din Oradea se va relua joi, deoarece în conformitate cu art. 56 din regulamentul de alegeri, care specifică: dacă un candidat obține majoritatea voturilor „pentru” din numărul total al membrilor cu drept de vot prezenți, el este ales rector.  Datorită faptului că s-au prezentat la vot 901 de cadre didactice și studenți cu drept de vot pentru validarea alegerilor ar fi fost necesare 451 de voturi.

Decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Florian Bodog a primit 442 de voturi, iar prof. univ. dr. Constantin Bungău, rectorul actual al Universității din Oradea a primit 437 de voturi. 20 de buletine au fost anulate și 2 buletine au fost nule.

Deoarece nici unul dintre candidați nu a obținut majoritatea mai sus amintită, se va organiza joi un nou tur de scrutin și va fi declarat ales candidatul care va primi cele mai multe voturi „pentru”.

În cadrul alegerilor pentru desemnarea studenților reprezentanți au drept de vot cadrele didactice, studenții din Senatul UO și studenții din Consiliile Facultăților.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.