Întâlnire între asociațiile studențești și prof. univ. dr. Florian Bodog, candidat la funcția de rector al Universității din Oradea

IMG_7761Joi, 14 aprilie 2016, reprezentanţii mai multor asociaţii studenţeşti din cadrul Universităţii din Oradea au avut o întânire cu candidatul pentru funcţia de Rector, prof. univ. dr. Florian Bodog, Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Întâlnirea, care a avut loc în Sala de consiliu a FMF, s-a desfăşurat într-o atmosferă cordială şi constructivă.

Prof. univ. dr. Florian Bodog s-a declarat a fi un atent observator al aspectelor referitoare la universitatea noastră, în mediul online, fiind conectat la pulsul universităţii, mai ales în urma întâlnirilor pe care le-a avut la nivel departamental. Acesta a constatat cu tristeţe că există prea puţină comunicare la nivel instituţional, fiind una din problemele pe care le va soluţiona în cazul în care va deveni rector.

Profesorul s-a arătat deschis la propunerea asociaţiilor privind implicarea acestora în structurile de conducere ale universităţii, în conformitate cu Statutul Studentului şi Legea Educaţiei Naţionale, arătând ca la rândul său a fost primul preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), într-o perioadă în care reprezentarea studenţească întâmpina multe dificultăţi din cauza reticenţei cadrelor didactice.

Florian Bodog a menţionat că şi în prezent, reprezentanții AIMSO (Association of Intenternation Medical Students of Oradea) sunt invitaţi permanenţi la şedinţele Consiliului Facultăţii, la solicitarea lor, arătând că există deschidere din partea sa pentru ca această practică să fie extinsă la nivel instituţional în cazul în care va fi ales rector. Profesorul a mai arătat că există multe cazuri în care a colaborat direct cu studenţii în unele probleme punctuale, punctând faptul că „noi [cadrele didactice – n.r.] suntem aici cât timp sunt studenţi”.

Decanul FMF a menţioant că un rector trebuie să se impună prin vizibilitate şi forţă, atunci când este necesar, arătând că la bazele candidaturii sale nu a stat niciun management pecuniar. Acesta îşi doreşte un managemnt mai dinamic, axat în mod suplimentar pe legătura cu mediul antreprenorial. De asemenea, Bodog a subliniat că îşi doreşte o separaţie între Senat şi Consiliul de Administraţie, astfel încât să nu există membri comuni în cele două foruri.IMG_7756

Chestionat în legătură sursa finanţărilor pentru investiţiile propuse în planul managerial, Florian Bodog a menţionat că se bazează în special pe bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, dar a precizat că a încercat şi va încerca să atragă finanţări şi din alte surse, întrucât se bucură de experienţa şi expertiza necesară. Decanul FMF a precizat că în viziunea sa, decanii ar trebui să se deţină responsabilităţi şi în ceea ce priveşte partea de fundraising.

Candidatul pentru funcţia de rector îşi doreşte o apropiere de piaţa muncii, în special de anumite companii puternice (ex. Audi), dar şi o îmbunătăţire a relaţiei cu firmele din parcul industrial. De asemenea, în vederea gestionării unor unităţi precum Staţiunea Pomicolă sau Baza didactică „Gaudeamus” din Stâna de Vale, Florian Bodog are în vedere înfiinţarea unui SRL pentru o mai bună gestiune.

În ceea ce priveşte alegerea echipei de prorectori, acesta şi-a manifestat intenţia, în cazul în care va câştiga, să aleagă persoane deschise şi implicate în viaţa şi activitatea Universităţii din Oradea, precizând că niciunul dintre aceştia nu va fi din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie. De asemenea, acesta a precizat că nu a discutat cu niciun cadru didactic în acest sens încă, urmând ca selecţie echipei să se facă doar în cazul în care va câştia alegerile.

Referitor la prorectorul responsabil cu managementul serviciilor studenţeşti şi sociale, profesorul Bodog că va alege, în cazul în care va deveni rector, o persoană apropiată de vârsta studenţilor reprezentanţi, cu preocupări asemăntăroare, şi care va înţelege voluntariat. Decanul FMF a mai precizat că va consulta asociaţiile studenţeşti, precum şi studenţii reprezentanţi.

Îi dorim mult succes domnului prof. univ. dr. Florian Bodog şi îi apreciem deschiderea şi calitatea planului managerial propus!

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Psihologi din Oradea (ASPO), Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea (ASSO), Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea (ASFO), Asociaţia Geografică „Simion Mehedinţi” (AGSM), Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie (ASI) şi Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fizioterapeuţi din Oradea (ASAFO), asociații membre în Alianția Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.