Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor a avut loc în acest weekend la Universitatea din Oradea

cne_10Universitatea din Oradea a fost săptămâna trecută gazda Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor ce s-a desfășurat în perioada 11-14 februarie a.c. Deschiderea oficială a a  a avut loc joi, 11 februarie 2016, în Aula Magna a Universităţii din Oradea.

Consiliul Național al Elevilor a celebrat in data de 11 februarie  10 ani de la prima întrunire a reprezentanților elevilor din România. Astfel, gala aniversară a Consiliului Național al Elevilor a început cu alocuțiunea președintelui structurii, Horia Onița, care în introducerea acestui eveniment a susținut că „elevii, ca voce reprezentativă prin Consiliul Elevilor, pot aduce un plusvaloare sistemului de învățământ din România”. În continuare, ministrul  educației, Adrian Curaj, a evidențiat importanța Consiliului Elevilor, care a dovedit că prin forța de asociere poate  schimba ceva „după 10 ani e foarte frumos să vezi ce ai făcut, ce ai schimbat și să înțelegi istoria, chiar dacă e recentă, pentru a lua decizii de viitor”.

Vlad Cherecheș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și alumnus al Consiliul Elevilor a asigurat colaborarea dintre cele două structuri și a încurajat acțiunile  elevilor reprezentanți „sper să continuați pe drumul pe care l-ați început în acest an pentru că de asta are nevoie România”.

Totodata, cu ocazia celei de a XIX-a Adunări generale a fost convocată, pentru întâia oară în istoria Consiliului Național al Elevilor, Comisia pentru Învățământ Teoretic cu scopul de a dezbate, în prezența Directorului General al Direcției Generale pentru Învățământul Preuniversitar, doamna Monica Anisie, subiecte de interes pentru elevi precum propunerile de plan-cadru elaborate de catre Institutul de Științe al Educației, curriculum, evaluarea națională şi despre consilierea pshihopedagogică.cne_8

În urma alegerilor pentru Biroul Executiv,  Dragoș Chiriță (președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș), Filip Lariu (președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj), Ruxandra Ristoiu (președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova) și Ana Podgoreanu (președintele Consiliului jedețean al elevilor Brăila) au ocupat funcțiile de vicepreședinte ale Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor. Tot in urma alegerilor din cadrul Adunării generale a fost ales si Andrei Turtică (președintele Consiliului Municipal al Elevilor) ca Secretar al departamentului de organizare internă.

Modificarea Metodologiei de Consiliu de Administrație al Unităților de Învățământ Preuniversitar, cât și discuții referitoare la manualele școlare, decontul intregral al navetei, confiscarea obiectelor în școli, colectarea fondului illegal al școlii, lipsa de transparență a Consiliului de Administrație. Acestea au fost puncte pe ordinea de zi a celei de a XIX-a Adunare generală.

Consiliul Național al Elevilor, singura structură reprezentativă a elevilor din România celebrează evoluția pe parcursul celor 10 ani și urmărește continuitatea și reprezentarea principalilor actanți educaționali.

Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor la UO – media.uoradea.ro

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.