Secție în limba maghiară la Facultatea de Medicină și Farmacie?

Florian BodogDecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. habil. Florian Bodog a vorbit într-un interviu dat site-ului erdon.ro despre înființarea unei secții cu predare în limba maghiară în cadrul facultății mai sus menționată.

În acest sens, decanul Facultății de Medicină și Farmacie  a vorbit despre trei condiții necesare înființării unei secții în limba maghiară: pregătirea și demararea procesului de acreditare de către ARACIS, de cadre didactice și de posibili candidați pentru a ocupa locurile secției. Conform celor declarate de către decanul Bodog, primele două condiții sunt relativ ușor de îndeplinit datorită faptului că procesul de acreditare durează aproximativ 2 luni, dar și pentru că FMF are angajați în acest moment cadre didactice vorbitoare de maghiară care pot preda la noua linia de studii cu predare în maghiară, de asemenea cadre didactice din Ungaria s-au oferit pentru a preda la noua secție a FMF. În ceea ce privește numărul de studenți necesari, decanul Bodog a amintit de aproximativ 50 de viitori studenți pentru a demarara procesului de acreditare. În acest sens, reprezentanții FMF vor vizita liceele cu predare în maghiară din Oradea, dar și alte licee din județul Bihor, Satu Mare, Arad, Zalău și Maramureș.

În cazul în care se va înființa o linie cu predare în această limbă, viitorii studenți mediciniști vor învața în primii 3 ani exclusiv în maghiară, după care cursurile și practica cu pacienții, dar și examenul de licență se va desfășura în limba română

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.