Bursele și rezidențele finanțate de Institutul Cultural Român în 2016

burse-si-rezidenteProgramul de burse al Institutului Cultural Român are ca scop sprijinirea cercetătorilor, traducătorilor, jurnaliştilor culturali, şi nu în ultimul rând, a artiştilor, în efortul lor de pregătire specializată, atât în România, cât şi în străinătate. 

Bursele „Constantin Brâncuşi” şi „George Enescu” se adresează artiştilor plastici şi muzicienilor români cu studii universitare de specialitate încheiate şi cu performanţe recunoscute în domeniu. Sunt oferite 2 burse anuale „Constantin Brâncuşi“ şi 2 burse anuale „George Enescu“, pentru perioade de câte 3 luni, termenul limită de depunere a dosarelor pentru sesiunea fiind 15 noiembrie 2016, în vederea desfăşurării unor proiecte artistice în atelierul închiriat de România la Cité Internationale des Arts, Paris. Valoarea unei burse este de 4 545 EUR pentru 3 luni.

Bursele pentru românii din afara țării constă în sprijinul financiar pentru un stagiu de două luni într-o instituţie de cultură din România. Acest tip de bursă este dedicat exclusiv perfecţionării academice, vizând studenţi din anii terminali, masteranzi şi/sau doctoranzi, pentru pregătirea lucrărilor de  masterat/doctorat. Bursele, în număr de 3, se acordă cetăţenilor de origine română care trăiesc în afara ţării. Valoarea unei burse este de 2 000 EUR/persoană. Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 martie 2016.

Bursa destinată cercetătorilor străini constă în sprijinul financiar pentru un stagiu de trei luni, într-o instituţie de profil din România, în vederea elaborării unei lucrări care dezbate subiecte de ţin de diverse sfere ale societăţii româneşti. Programul este dedicat perfecţionării academice, vizând atât doctoranzi care lucrează pe o temă românească, pentru pregătirea lucrărilor de doctorat, cât şi cercetători consacraţi. Valoarea unei burse este de 3 000 EUR/persoană. Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 noiembrie 2016.

Bursele „Lucian Blaga” se adresează cercetătorilor români şi constau în subvenţia pentru a efectua un stagiu de trei  luni în vederea documentării şi cercetării ştiinţifice într-o instituţie culturală dintr-o altă ţară relevantă pentru cercetările propuse. Acest program este dedicat schimburilor academice, vizând doctoranzi şi/sau cercetători consacraţi, care lucrează pe o temă de interes pentru cercetarea românească. Valoarea unei burse este de 4 500 EUR/persoană. Data limită pentru depunerea dosarelor este 30 iunie 2016.

Bursele de cercetare și documentare destinate  jurnaliştilor culturali străini constă în susținerea financiară a unui stagiu de documentare de o lună în România, pentru a realiza proiecte vizând promovarea fenomenului cultural românesc în presa străină. Valoarea unei burse este de 1 500 EUR/persoană. Data limită pentru depunerea dosarelor este 21 aprilie 2016.

Bursele „Ion Mincu” se adresează absolvenţilor la nivel de master şi doctorat în domeniile acestora de activitate și perfecţionarea studiilor, timp de două luni, în cadrul unor instituţii de învăţământ şi cercetare prestigioase din Europa alese de către candidaţi în funcţie de proiectele de cercetare gândite în prealabil. Valoarea unei burse este de 3 000 EUR/persoană. Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2016.

Bursele Woodrow Wilson –  Candidaţii selectaţi vor lucra timp de 3 luni în cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars, în Washington D.C., unde vor derula activităţi de cercetare avansată. Valoarea unei burse este de 13 424 USD. Data limită pentru depunerea dosarelor este 27 februarie 2016.

De asemenea, ICR oferă încă 2 tipuri de burse pentru traducători profesioniști și pentru traducători în formare. 

Regulament General -Burse și Rezidențe- 2016 (doc)

Anexe Regulament General -Burse și Rezidențe- 2016 (doc)

Formular de înscriere pentru bursă individuală (doc)

RAPORT DE ACTIVITATE FINAL/INTERMEDIAR – 2016 (doc)

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.