Universitatea din Oradea a rămas repetentă din nou la transparenţă!

screenshot_00075Luna ianuarie este marcată de campania şi alegerile pentru funcţia de membru în Senatul Universităţii din Oradea, atât pentru cadre didactice, cât şi pentru studenţi. În acest sens, studenţii şi-au putut depune candidaturile în perioada 14-18 decembrie 2015, deci mai bine cu o lună înainte de alegerile care vor avea loc în data de 27 ianuarie 2016 (primul tur) şi 1 februarie 2016 (al doilea tur).

Deşi Metodologia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor academice 2015/2016 la art. 3 (2) stipulează că dosarele de candidaturi se publică pe site-ul facultăţilor  în 48 de ore de la finalizarea depunerii candidaturilor, facultăţile refuză să le facă publice. De asemenea, regulamentul de alegeri, anexa 2 la Carta Universității din Oradea specifică obligativitatea publicării dosarelor de candidatură și pe site-ul universității. În acest moment, dosarele de candidaturi sunt publice doar în cazul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial, Facultății de Litere, Facultății de Protecția Mediului și a Facultății de Științe Economice, deci 5 facultăţi din 15. 

screenshot_00076La unele facultăţi lipsesc şi rezultatele alegerilor pentru Consiliul Facultăţii, desfăşurate în perioada  7-11 decembrie 2015, deși facultăţile au obligaţia, conform metodologiei mai sus aminte, să afişeze rezultatele în 24 de ore.

Dorinţa facultăţilor de a ţine la sertar dosarele de candidaturi este cu atât mai condamnabilă cu cât reprezentarea studenţească orădeană având grave carenţe, fiind aproape inexistentă. În niciun caz nu ar trebui să fie secrete, ci ar trebui să fia accesibile studenţilor în vederea evaluării candidaţilor.

Lista cu printscreen-uri după site-urile facultăților

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.