Începând de luni, 14 decembrie 2015, studenții care doresc să candideze pentru un loc în Senatul Universității din Oradea, își pot depune dosarul de candidatură la secretariatul facultăților de proveniență, după înregistrarea formularului de candidatură la Registratura Universității. Dosarele de candidatură trebuie să cuprindă cel puțin formularul de candidatură și se pot depune cel târziu până în 18 decembrie 2015, ora 12.00!
Primul tur de alegeri va avea loc în 27 ianuarie 2016, iar în cazul în care nu se prezintă la vot cel puțin 50%+1 din numărul total al studenților cu drept de vot, se va organiza un al doilea tur de alegeri în 1 februarie. Secția de votare va avea loc în Sala Polivalentă din Campusul Universității! Pentru desemnarea studenților reprezentanți în Senatul Universității din Oradea au drept de vot toți studenții Universității, indiferent de ciclul de studiu (licență, master, doctorat) sau forma de învățământ (cu frecvență, frecvență redusă).
Conform Cartei Universității din Oradea, Senatul este alcătuit din 76 de membri, din care 19 studenți și 59 cadre didactice. Fiecare facultate din cadrul UO, are un loc în Senatul UO, iar facultățile de Medicină și Farmacie, Protecția Mediului, Științe Economice și Științe Socio-Umane dispun de 2 locuri în Senatul Uo!
Studenți membri în Senatul Universității din Oradea: sunt studenții care reprezintă interesele studenților în cadrul celui mai important for de decizi al Universității din Oradea! Studenţii senatori au următoarele drepturi: să voteze în Senatul Universităţii în condiţiile legii, să propună proiecte de hotărâri pentru Senat, să aibă majoritate de membri în comisiile privind bursele, căminele, reducerile pe transportul în comun acordate de stat şi taberele studenţeşti, să aibă acces la secretariatele Facultăţii şi Departamentului, Decanat sau Rectorat în afara programului cu publicul, precum şi la toate documentele Facultăţii şi Universităţii care implică studenţii! Printre obligațiile studenților senatori se numără: să participe la şedinţele Senatului, să informeze studenţii pe care îi reprezintă despre deciziile Senatului, să participe la sedinţele Consiliului Studenţilor din Senat care are loc înainte de fiecare şedinţă a Senatului!
Calendar alegeri academica 2015/2016 (pdf)
Metodologia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor academice 2015/2016 (pdf)
Opinia ta conteaza!