În acest an universitar au loc alegerile academice pentru toate forurile executive și legislative din cadrul Universității din Oradea. Astfel după ce în prima fază au avut loc alegeri a nivelul departamentelor, în următoarea etapă se vor organiza alegeri la nivel facultăților, pentru a stabilirea componenței Consiliilor Facultăților. Studenții de la toate ciclurile de studii universitare și formele de învățământ sunt reprezentanți în Consiliile facultăților.
Dosarul de candidatură pentru funcția de membru în Consiliul Facultății va include cel puțin formularul de candidatură și CV-ul în format Europass. Acestea sunt făcute publice prin afișarea lor pe pagina de internet a facultății și a universității. Dosarul de candidatură se înregistrează la secretariatul facultății și pot fi depuse inclusiv în ziua alegerilor!
Cu 15 zile înainte de alegerile pentru desemnare a reprezentanților în Consiliul facultății se afișează la avizier: membrii comisiei de alegeri (alcătuit din studenții membri ai Consiliului și reprezentanții organizațiilor studențești) , actele necesare pentru dosarul de candidatură, numărul de locuri destinat studenților în Consiliul facultății precum și data și locul în care se vor desfășura alegerile.
Studenții prezenți la vot vor avea asupra lor carnetul de student vizat la zi și cartea de identitate!
Reprezentanții studenților în Consiliul Facultății sunt studenții care reprezintă interesele studenților în cadrul Consiliului Facultății, sunt aleși de toți studenții facultății proveniență.
Reprezentanții studenților în Consiliul Facultății au următoarele drepturi: să voteze în Consiliul Facultăţii, să aibă majoritate de membri în comisiile privind bursele, căminele, reducerile pe transportul în comun acordate de stat şi taberele studenţeşti, să aibă acces la secretariatele Facultăţii şi Departamentului sau Decanat în afara programului cu publicul, precum şi la toate documentele Facultăţii care implică studenţii. De asemenea, printre obligațiile reprezentanților studenților în Consiliul Facultății se numără: să participe la şedinţele Consiliul Facultăţii, să informeze şi să discute cu şefii de an asupra problemelor studenţilor din facultate, având cel puţin o întâlnire lunară cu aceştia, să informeze Consiliul Facultăţii asupra problemelor studenţilor din facultate!
Calendar alegeri academica 2015/2016 (pdf)
Metodologia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor academice 2015/2016 (pdf)
Opinia ta conteaza!