Sustainable Development Goals – Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2015-2030

Scris de Mihai Dobai

sdg-chartAsociația Română pentru Cooperare și Dezvoltarea Internațională (ARCADIA) a organizat în ultima lună o serie de evenimente cu scopul multiplicării informației privitoare la nou adoptatele de către Națiunile Unite a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2015-2030. 

Ce sunt Sustainable Development Goals?

Dacă în 2015 au expirat Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului stabilite în anul 2000 în cadrul Summitului Mileniului, anul acesta Națiunile Unite au reușit să traseze agenda de dezvoltare sustenabilă post-2015, aceasta fiind o continuare mai îndrăzneață a precedentei agendei.

Dacă Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului 2000-2015 aveau propuse 8 puncte de lucru, nou stabilita agendă înglobează cele 8 puncte anterioară în 17 puncte pe care le și extinde și le stabilește obiective mult mai îndrăznețe (de exemplu, dacă în perioada 2000-2015 s-a stabilit reducerea sărăciei severe, agenda post-2015 trasează ca obiective eradicarea sărăciei în toate formele sale și pretutindeni!).

Summitul Dezvoltării Durabile a avut loc între 25-27 septembrie la New York, loc în care cele 193 state membre ale Națiunilor Unite au adoptat aceste Obiective de Dezvoltare Durabilă care se pot grupa în 3 mari categorii: eradicarea sărăciei extreme, lupta împotriva inegalității și injustiției și combaterea schimbărilor climatice.

Mai multe informații despre aceste Obiective de Dezvoltare Durabilă pot fi găsite pe site-ul oficial: https://sustainabledevelopment.un.org/

Ce putem face fiecare dintre noi?

Secretarul general al Națiunilor Unite,  sud-coreanul Ban Ki-moon îndeamnă la schimbarea atitudinii cu privire la dezvoltarea societății din una pasivă în una activă, prin adoptarea fiecăruia dintre noi a rolului de cetățean global care ne revine într-o lume mai interconectată ca niciodată.

Astfel, Ban Ki-moon ne îndeamnă: „Acționează cu pasiune și compasiune! Ajută-ne să facem această lume mai sigură și mai durabilă astăzi și pentru generațiile care ne vor urma!”

Sursa foto

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.