Alegeri academice 2015/2016

logo SENATProcesul electoral în cadrul Universității din Oradea a debutat în 5 octombrie 2015, când s-au organizat alegeri pentru directorii de departament. Astfel, au fost aleși 46 de directori de departament, la Departamentul de Textile-Pielărie şi Management Industrial urmând să se reia proces electoral datorită lipsei de cvorum.
Lista cu directorii de departament și cu membrii departamentului se găsește aici!

Următoarele alegeri se vor organiza la nivelul facultăților, pentru desemnarea membrilor în Consiliile Facultăților. Cadrele didactice și studenții care doresc să candideze pentru a ocupa un loc în Consiliul Facultății își pot depune candidaturile până în 23 noiembrie, ora 15.00!  În cazul în care nu se înregistrează un număr de candidați de cel puțin 2 ori norma de reprezenta, se pot depune candidaturi noi până în 27 noiembrie a.c., primul tur de alegeri urmând să aibă loc în 7 decembrie (cadre didactice) și 11 decembrie (studenți)!

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de membru în Senat Universității din Oradea, studenții care doresc să candideze își pot depune candidaturile în perioada 14 – 18 decembrie, ora 12.00, iar cadrele didactice în perioada 11-18 ianuarie 2016, ora 12.00! Primul tur de scrutin atât în cazul studenților, cât și în cazul cadrelor didactice va avea loc în 27 ianuarie 2016! Iar în cazul în care va fi nevoie, al doilea tur de scrutin va avea loc în 1 februarie 2016!

Procesul electoral pentru cea mai importantă funcție din cadrul Universității debutează în 28 martie 2016, ziua în care candidații își pot înregistra dosarele de candidaturi la Registratura Universității, acest prim proces se încheie în 1 aprilie, ora 12.00! Primul tur de scrutin este programat în 19 aprilie, iar în cazul în care nu participă 50% plus 1 din numărul total de votanți, în 21 aprilie se va organiza al doilea tur de scrutin!

În prima lună după validarea rectorului de către MECS, va avea loc desemnarea prorectorilor, iar în primele două luni selectarea decanilor facultăților.

În cadrul Universității din Oradea nu se aplică art. 203 (7) din Legea Educației Naționale și art. 12 (5) din Ordinul MECTS 3666/2012 care acordă dreptul organizațiilor studențești legal constituite să desemneze un reprezentant în Consiliul Facultății/Senatul Universității! Deși, acest drept este acordat prin Legea Educației Naționale, Universitatea din Oradea continuă să restricționeze accesul reprezentanților organizaților studențești în aceste foruri! 

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea din Oradea (pdf)

Calendar alegeri academica 2015/2016 (pdf)

Metodologia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor academice 2015/2016 (pdf)

Formular de candidatură pentru funcţiile de conducere din structura Universităţii din Oradea (director de departament, membru în Consiliul facultăţii) – mandatul 2015-2019 (doc)

Formular de candidatură pentru funcţiile de conducere din structura Universităţii din Oradea (decan, membru în Senatul universitar, rector) – mandatul 2016-2020 (doc)

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.