Colegiul universitar, un atentat la calitatea invatamantului

sincaiAsociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie trage un semnal de alarmă în privinţa înfiinţării colegilor universitare din România. Fără a neglija rezultatele tot mai slabe în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, şi situaţia neplăcută în care se regăsesc acei absolvenţi de liceu, considerăm că astfel de măsuri nu contribuie decât la scăderea calităţii în învăţământul superior. Mai mult, modalitatea în care aceste modificări au fost adoptate precum şi contextul în care au fost luate subliniază iresponsabilitatea factorilor decizionali din educaţia românească.

Prin adresa nr. 7431 din 3 iulie 2014, Rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Bungău a trimis spre avizare Consiliului de Administraţie, propunerea de a înfiinţa Colegiul Universităţii din Oradea. Senatul Universitar a aprobat acest demers în şedinţa din 21 iulie 2014. Considerăm aceste demersuri ca fiind nefericite şi privim cu circumspecţie desfăşurarea ulterioară a acestui colegiu universitar. Ne exprimăm profunda indignare faţă de decidenţii UO care doresc înfiinţarea acestui colegiu universitar, având în vedere că tratează cu dispreţ absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat, considerându-i pe o treaptă aproximativ egală cu cei care nu au reuşit acest lucru.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), reprezentanta studenților români la nivel național și internațional, face un apel către universitățile din România prin care le solicită să transmită informații corecte despre procesul de admitere la programele postliceale pe care le oferă din această toamnă și critică Ministerul Educației Naționale pentru modul pripit în care a reglementat aceste programe în universități.

Apelul ANOSR vine în urma unor anunțuri postate de anumite universități private și de stat din România prin care le este promis sau sugerat absolvenților de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat că se pot înscrie la cursuri de învățământ superior și că vor deveni studenți ai universității.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.