Cultura si istoria romanilor din Ungaria – Lansare de carte

Departamentul de Istorie din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării vă invită să luați parte la evenimentul de lansare a unui volum, intitulat: Cultura și istoria românilor din Ungaria. Volumul este coordonat de către conf. univ. dr. Gabriel Moisa, prodecanul Facultății de IRISPSC. afis_MOISA

Evenimentul urmează să fie moderat de către prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prorectorul Universității din Oradea, iar volumul va fi prezentat de către prof. univ. dr. Ioan Polona, prorectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dr. Maria Berényi, directorul Institului de Cercetări al Românilor din Ungaria și de către coordonatorul volumului, Gabriel Moisa.

Volumul tratează mai multe problematici privind istoria și cultura românilor din Ungaria, cum ar fi: scrisul istoric al românilor din Ungaria, istoricul românilor de pe teritoriul Ungariei de azi, mişcarea culturală românească de pe teritoriul Ungariei de azi (secolul al XIX-lea), aspecte istorico-culturale din viaţa coloniei macedoromâne din Buda şi Pesta (secolele 18-19) sau  limbă română şi identitate românească în Ungaria.

Evenimentul este organizat de către Departamentul de Istorie,  Academia Română – Centrul de Studii Transilvane Cluj Napoca, Academia Română – Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău în colaborare cu Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, Primăria Muncipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor.

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.