Simpozion: Gheorghe Sincai – „Purtati-va bine, pui de romani, si nu uitati si pre Sincai!”

260sincaiAsociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie împreună cu, Biblioteca Universității din Oradea, organizează vineri, 28 februarie, ora 12, în sala de conferințe a Bibliotecii, simpozionul Gheorghe Șincai – „Purtați-vă bine, pui de români, și nu uitați și pre Șincai !”, ocazionat de împlinirea a 260 de ani de la nașterea corifeului Școlii Ardelene.

Simpozionul se înscrie în seria de manifestări propuse pentru această primăvară, de marcare a 20 de ani de la înființarea Asociației studenților în Istorie și se dorește a reprezenta un omagiu adus patronului său spiritual, un personaj de seamă al istoriei și istoriografiei românești din Ardeal.

În cadrul simpozionului va lua cuvântul lect. univ. dr. Radu Romînașu, cadru didactic al Departamentului de Istorie al Universității din Oradea, care va vorbi despre personalitatea și activitatea lui Șincai într-o formă generală, urmând ca detalii despre viața și activitatea cărturarului să fie prezentate prin două studii, de către studentul Marius Deaconu și, respectiv, masterandul Cristian Culiciu, ambii de la acelașii Departament de Istorie. Totodată va avea loc și o expoziție cu principalele volume scrise de Gheorghe Șincai precum și volume ce abordează viața, activitatea și opera acestuia.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.