Burse de studii si de cercetare in strainatate

Agentia de BurseMinisterul Educaţiei  Naţionale, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii acordă mai multe burse de cercetare şi de studii în ţări, precum China, Federaţia Rusă, Bulgaria, Republica Moldova sau ţări mai „exotice” cum ar fi Vietnam, Turkmenistan sau Kazahstan. Bursa este acordată de statul primitor, dar în unele cazuri este suplimentată de către statul român. De asemenea, majoritatea statelor primitoare asigură bursă lunară, scutire de taxe de școlarizare, asistență medicală gratuită, cazare gratuită și acces la cantinele universitare.

Astfel, studenţii care doresc să studieze în Republica Populară Chineză, au la dispoziţie 5 burse anual la cursurile de vară de limbă, literatură și civilizație chineză, şi încă 24 de locuri anual pentru studii universitare de licență, masterat și doctorat și  programe de studii postuniversitare de tip specializare. Mai multe informaţii aici.  

Republica Moldova pune la dispoziţia studenţilor români 100 de locuri de studii cu bursă și fără plata taxelor de școlarizare pentru studii superioare de licență, Ciclul I (sistem Bologna); 50 de locuri de studii cu bursă și fără plata taxelor de școlarizare pentru studii superioare de masterat, Ciclul II (sistem Bologna); 50 de locuri de studii cu bursă și fără plata taxelor de școlarizare pentru studii superioare de doctorat, forma de învățământ cu frecvență; dar şi 100 de luni de bursă pentru mobilități academice, stagii de practică, stagii de documentare la elaborarea tezelor de licență, de masterat și de doctorat și stagii de formare. Mai multe informaţii aici.

De asemenea, Republica Socialistă Vietnam pune la dispoziţia studenţilor români maximum 10 burse de studii complete de licență, masterat sau doctorat, în domenii de interes pentru țara trimițătoare şi până la 6 luni de bursă la cursuri de specializare și de cercetare, în instituții de învățământ superior acreditate în domenii de interes pentru partea trimițătoare. Mai multe informaţii aici. â

Mai multe informaţii privind bursele oferite, găsiţi pe site-ul Agenţiei de Credite şi Burse de Studii.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.