Ingerinta cadrelor didactice in alegerea studentilor reprezentanti in Universitatea din Oradea

regulament_alegeriÎn orice structură democratică, alegerile ar trebui să fie un moment de sărbătoare, un moment favorabil progresului şi dezvoltării. Totuși, în ceea ce privește alegerile studenților din Senatul Universității din Oradea, nu s-a pus de fel această problemă, ele fiind făcute pentru a fi bifate și pentru ca organismul să se conformeze unor reguli „idioate”, „impuse” prin Legea Educației Naționale.

În conformitate cu Regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor și concursurilor pentru structurile și funcțiile de conducere la Universitatea din Oradea, aprobat în ședința de Senat din 12 septembrie 2011 și actualizat în sedințele de Senat din 14 noiembrie 2011 și 26 martie 2012 s-a stabilit un așa zis Calendar alegeri academice 2013 pentru Senatul Universității din Oradea prin H.S. nr 32 din data de 16 septembrie 2013 care scris cu negru pe alb nu părea să lasă loc de interpretări.

Totuși, lucrurile nu au stat așa.  Deși este stipulat că termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 14 octombrie 2013, ora 15, acesta a fost depășit. Există și specificații în cazul în care dacă nu se înregistrează un candidat, Consiliul facultății urmând să se întâlnească a cel mai târziu a doua zi și să propună un număr suficient de candidați, desigur, cu consimțământul celui înscris în lupta electorală. Astfel, dacă la 15 octombrie Biroul Electoral Universitar (BEU) trebuia să intre în posesia candidaturilor după ce listele au fost trimise de la facultăți, situația nu a stat nicidecum așa.

Într-o ședință informală, BEU stabilește tacit prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor și lasă la latitudinea celor ce se înscriu în competiție dacă să atașeze sau nu, un Curriculum Vitae, încălcând flagrant art. 11 din Regulamentul mai sus menționat. Oricum, într-o ședință informală, fără un proces verbal, nu se pot emite derogări de la Regulament. De altfel, nici acesta nu permite o asemenea procedură. Nici art. 12 din același Regulament nu va fi respectat (am să readuc în discuție acest articol, în cele ce urmează).

În continuare  aici…

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.