Sarbatoare slovaca la Oradea

Sarbatoare slovacaÎn acest weekend, Universitate din Oradea va fi gazda mai multor evenimente deosebit de importante în ceea ce privește promovarea dialogului interetnic.

Astfel, vineri, 15 noiembrie 2013, în Sala de conferințe a Bibliotecii universitare va avea loc un simpozion cultural intitulat „Dialogul româno-slovac cultura slovacilor din România, parte a culturii române”. Acesta reprezintă de fapt un simpozion național studențesc, participând studenți slovaci din mai multe universități din țară. De departe în programul academic se remarcă alocuțiunea Ambasadorul Republicii Slovaciei în România, Excelența Sa Ján Gabor. Vor fi vernisate de asemenea două expoziții,dedicate anivesării a 20 de ani de la proclamarea Republicii Slovace independente respectiv a 1150 de ani de la venirea sfinților din Solun, Chiril și Metodie pe teritoriul actual al Republicii Slovace.

Sâmbătă, 16 noiembrie, enicii slovaci vor celebra Zilele Culturii Slovace, eveniment ce va debuta în jurul orei 10.30 și care se va desfășura în Piața 1 Decembrie. Printre concursuri de gastronomie și programul cultural-artistic va avea loc și o seară de dans dar și o prezentare a portului popular. Printre organizatorii și susținătorii acestui eveniment se numără Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Departamentul pentru slovacii din Diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și nu în ultimul rând Universitatea din Oradea.

Simpozionul studenţilor slovaci din universităţile din România – PROGRAM

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.