„Scrisoarea a doua”

Scrisoarea de protest redactată în data de 23 ocotmbrie și publicată în ziarul Studentocrația a avut impactul scontat. Redacția ziarului mai sus menționat și totodată sediul Asociației „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie au rămas ale membrilor, activitatea rămânând neafectată de alte structuri sau locatori ai spațiului. În perioada imediat următoare, se vor efectua demersurile necesare pentru intrarea deplină în legalitate.

Conducerea Universității din Oradea, prin domnul Rector prof. univ. dr. Constantin Bungău și doamna Prorector conf. Univ. dr. Simona Trip au mediat situația și au subliniat încă o dată importanța desfășurării activităților specifice studențești în respectivul spațiu. Meritele redacției și cele ale Asociației au fost recunoscute, admițându-se încă o dată rolul important al acestor structuri în viața studențească orădeană.

Semnalul de alarmă tras a fost unul general, reprezentând un semn cu privire la faptul că de acum, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie și Studentocrația vor milita și mai mult pentru respectarea drepturilor și obligațiilor studențești în cadrul universității orădene. Pe această cale, facem apel încă o dată la stucturile colegiale din cadrul Convenției Organizațiilor Studențești din cadrul Universității din Oradea pentru a se alătura acestui demers.

Am dori să mulțumim și reprezentanților Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, care prin Președintele Mihai Dragoș au reacționat prompt, evitând un eventual blocaj în activitatea Asociației. Mulțumiri se cuvin și celor care s-au alăturat și au semnat scrisoarea de protest,

Nu aceleași cuvinte le avem pentru domnul Director General Administrativ care în tot acest timp nu a negat cuvintele murdare aruncate, încercând să denatureze sensul acestora spunând că le-a „aruncat” către Conducerea Universității din care „el nu face parte”. Prof. univ. dr. Mircea Gordan s-a arătat a fi „un susținător al studenților”, pe care „i-a încurajat și ajutat permanent în activitățile lor”. Considerăm aceste vorbe a fi fără un temei adevărat, cel puțin în ceea ce privește ultimii ani de activitate ai domniei sale și în niciun caz în ceea ce privește organizațiile studențești și viața acestora, deși prin prisma fucnției sale ar fi putut fi un adevărat sprijin. Îi asigurăm și pe ceilalți membri din Conducerea Universității și nu numai care manifestă o asemenea atitudine că ne cunoaștem drepturile dar și obligațiile, cunoaștem modul de funcționare al Universității iar în cel mai scurt timp vom demara o campanie pentru a-i informa și mobiliza pe colegii noștri.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.