Dosar – Bursa de studiu

Bursele de studiu se acordă în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură în cadrul  specializărilor, liniilor şi anilor de studii după atribuirea burselor de merit, în ordinea descrescătoare a  mediilor generale (examene, verificări, proiecte – potrivit planului de învăţământ) obţinute în sesiunea de examene premergătoare semestrului în care solicită bursa.

Numărul studenţilor dintr-o facultate, specializare şi an, care beneficiază de bursă de studiu, se calculează ca raport între fondul de bursă alocat în acest scop şi cuantumul bursei. Pentru semestrul I din primul an de studiu (nivel licenţă, respectiv master) criteriul de atribuire a  bursei de studiu este media obţinută la concursul de admitere. Studenţii care au fost admişi fără concurs de  admitere, pe baza rezultatelor obţinute la olimpiadele şcolare se consideră admişi cu media 10,00.  În cazul în care mai mulţi studenţi au obţinut aceeaşi medie, departajarea se face pe baza  criteriilor suplimentare stabilite şi utilizate la concursul de admitere.

În cazul mediilor egale, departajarea se va face pe baza următoarelor criterii, luate  în considerare în ordinea următoare:

  • media pe semestrul precedent;
  • nota obţinută la materia cu cele mai multe credite. Dacă egalitatea persistă se va lua în  considerare următoarea disciplină cotată cu cele mai multe credite. Acest criteriu se va aplica până la realizarea departajării. In situaţia în care există mai multe discipline cu acelaşi număr de credite,  se vor lua în considerare toate aceste materii;
  • notele obţinute la materiile facultative.
  • dacă egalitatea persistă şi acum, nu se recurge la departajarea pe baza mediilor sau notelor de la materiile cu cele mai multe credite, din urmă cu două semestre faţă de perioada în care studentul concurează pentru bursă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.